Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відібрали останнє? На якому бізнесі більше не зможе заробляти Віктор Медведчук

Проросійський політик втратив ще одні активи в Україні, які раніше приносили йому чималі прибутки

Фото: Скріншот з Youtube, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Мережею АЗК Glusco відтепер управлятиме Укрнафта

Фото: Скріншот з Youtube, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Мережа автозаправних станцій Glusco, якою раніше володів кум Володимира Путіна Віктор Медведчук, з 27 вересня перейшла під контроль держкомпанії Укрнафта. Відповідні договори про передачу активів АЗС вже підписані.

Про це повідомляє пресслужба Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Відповідно, агентство відреагувало на доручення уряду в найкоротший термін забезпечити підписання договору, щоби державний бюджет країни почав отримувати додаткові надходження.

За умовами договору мінімальний гарантований платіж становитиме 5 мільйонів гривень. Також компанія держбюджету 85% від чистого прибутку.

"Плідна співпраця між АРМА та Укрнафтою матиме позитивний ефект у вигляді максимально можливих надходжень до державного бюджету країни, що воює", — йдеться у повідомленні.

Де водіям не варто заправляти автомобілі

Нещодавно в Україні перевірили якість бензину А-95 на українських АЗС. Виявилося, що деякі заправки взагалі не слідкують за дотриманням норм.

Наприклад, експерти з'ясували, що відхилення від стандартів якості пального є у таких мережах:

  • БРСМ-Нафта;
  • U.GO;
  • АВІАС;
  • BVS;
  • 24/7;
  • KCEM;
  • DNIPRO OIL GROUP.

Найбільше порушень стосуються таких показників як октанове число і вміст сірки.

Чому деякі марки бензину коштують дорожче за інші

Водії знають, що на українських заправках можна придбати не лише "звичайний бензин", а й, наприклад, пальне А-95 з позначкою "+" або "преміум". Воно, як правило, на декілька гривень дорожче.

Як пояснив редакції сайту Pro Гроші аналітик Олександр Сіренко, за цей бензин на АЗС просять більше через те, туди додали якісь присадки, які надають переваги для роботи двигуна, для покращення згоряння.

При цьому вартість покращувальної присадки може коштувати 30 або 50 копійок на літр, однак коли таке пальне потрапляє на АЗС, воно дорожчає на дві-три гривні.

Як водіям не витрачати усі гроші на бензин

Можна перевірити, як працюватиме автомобіль на альтернативному виді палива — з додаванням біоетанолу. Заправляти свій транспортний засіб цим паливом теж доволі вигідно, адже можна зекономити майже 15% з кожної поїздки на АЗС.

Раніше ми писали, чи варто водіям переводити автівку на газ. Також ми пояснювали, як відрізнити справжній бензин від підробки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.