Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові монетарні заходи в Китаї: що відбувається з цінами на нафту Brent і WTI

Вартість сировини зростає через нові стимули Китаю та напруженість на Близькому Сході

Фото: Unsplash

Над США нависла повторна загроза урагану

Фото: Unsplash

Ціни на нафту зросли у вівторок, 24 вересня, завдяки новинам про нове монетарне стимулювання з боку головного імпортера Китаю, а також занепокоєння, що ескалація напруженості на Близькому Сході може вплинути на постачання з ключового регіону видобутку. Водночас над США навис потужний ураган.

Про це пише Reuters.


Листопадові ф'ючерси на нафту Brent виросли на 69 центів, або 0,93%, до 74,59 долара за барель на 03:30 за Гринвічем.

Ф'ючерси на американську нафту WTI на листопад зросли на 74 центи, або на 1,05%, до 71,11 долара.


Розчарування ділової активності в єврозоні та безперервні занепокоєння щодо споживання палива в Китаї викликали занепокоєння інвесторів, що призвело до зниження обох контрактів у понеділок.

"Сьогодні вранці WTI зросла після того, як Китай знизив ключові ставки за кредитами. Ринок сирої нафти відчайдушно чекає на китайську владу подальшого послаблення заходів для протидії економічному спаду", – сказав Тоні Сікамор, ринковий аналітик IG.

Він додав, що сьогоднішнє оголошення певною мірою усуне ризики зниження цін на сиру нафту.

Що вплинуло на вартість сировини

Щоб відродити економіку, яка бореться з сильним дефляційним тиском, центральний банк Китаю оголосив про широкі заходи монетарного стимулювання та підтримки ринку нерухомості.

Губернатор Пан Гуншен заявив, що центральний банк скоротить коефіцієнт обов’язкових резервів банків на п’ятдесят базисних пунктів і ще знизить ключові процентні ставки пізніше цього року.

На Близькому Сході ізраїльські військові заявили, що в понеділок завдали авіаударів по об'єктах "Хезболли" в Лівані. За словами ліванської влади, у результаті авіаударів загинуло 492 людини та десятки тисяч змусили втекти в пошуках безпеки, що призвело до найсмертоноснішого дня в країні за останні 10 років.

Після того, як минулого тижня вибухнули тисячі пейджерів і рацій, якими користувалися члени "Хезболли", підтримуване Іраном угруповання, Ізраїль і "Хезболла" перестрілялися. Багато людей звинуватили Ізраїль в атаці.

"Нафтовий ринок був стурбований тим, що зростання напруженості в регіоні тягне виробника нафти ОПЕК ближче до взаємодії", – йдеться в повідомленні банку ANZ, маючи на увазі Іран.

Вони також додали, що трейдери стежать за погодою. Узбережжя Мексиканської затоки під загрозою удару урагану до кінця тижня, оскільки в Атлантиці посилюється неспокійна погода.

У понеділок, коли очікується, що другий великий ураган за два тижні розірве морські нафтовидобувні родовища, американські нафтовидобувні компанії намагалися евакуювати своїх працівників з нафтовидобувних платформ Мексиканської затоки. Багато нафтових компаній припинили видобуток нафти.

Раніше ми розповідали про те, як обмеження тіньового флоту Росії вплине на ринок нафти. Також ми писали про те, що ураган Франсін скоротив видобуток у США.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.