Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Плани Китаю не спрацювали: що відбувається з цінами на нафту Brent і WTI

Вартість сировини падає через занепокоєння, що плани стимулювання Китаю недостатні для підвищення попиту

Фото: Pexels

Ескалація на Близькому Сході підтримала ціни на нафту

Фото: Pexels

Ціни на нафту впали в середу, 25 вересня. Інвестори переоцінили здатність планів стимулювання Китаю підняти економіку настільки, щоб стимулювати зростання попиту на паливо в найбільшому світовому імпортері сирої нафти.

Про це пише Reuters.


Ф'ючерси на нафту Brent впали на 17 центів, або 0,2%, до 75 доларів за барель до 04:15 за Гринвічем.

Американська нафта марки West Texas Intermediate впала на 24 центи, або на 0,3%, до 71,32 долара за барель.


Що вплинуло на вартість сировини

Після того, як Китай оголосив про найагресивніший економічний стимул після пандемії COVID-19, зниження процентних ставок і державного фінансування, ціни зросли приблизно на 1,7% у вівторок.

Але аналітики попереджають, що для підвищення довіри до другої за величиною економіки світу потрібна додаткова фіскальна допомога, і це зменшило початковий вплив на ціни на нафту.

"Відсутність більш конкретного фіскального підходу все ще вселяє певні застереження щодо того, чи можна зберегти економічне зростання", – сказав Йеп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

Він додав, що на ринку нафти є загальна нестача тяги, а угоди нижчі, ніж зазвичай. Йеп стверджує, що це, ймовірно, пов’язано з падінням довіри споживачів у Сполучених Штатах. У вересні він впав до найнижчого рівня за 3 роки, що підкреслює занепокоєння щодо наявності робочих місць.

Однак, скорочення запасів сирої нафти та палива в Сполучених Штатах допомогло ринку, який загалом виріс після того, як ціни впали до мінімуму з 2021 року 10 вересня.

Згідно з даними, опублікованими у вівторок Американським інститутом нафти, запаси нафти в Сполучених Штатах зменшилися на 4,34 млн барелів минулого тижня, тоді як запаси бензину зменшилися на 3,44 млн барелів, а запаси дистилятів зменшилися на 1,12 млн барелів.

Загострення конфлікту на Близькому Сході між Ізраїлем та підтримуваним Іраном Хезболлою в Лівані підвищило ціни на сиру нафту. Це сталося через побоювання щодо розширення війни в важливому регіоні видобутку через запуск транскордонних ракет обох сторін.

Хезболла підтвердила в середу, що старший командир Ібрагім Кубаїсі загинув під час авіаудару ізраїльських літаків по столиці Лівану. Цю інформацію раніше оголосив Ізраїль. Ізраїль заявив, що Кубаїсі був командиром ракетно-ракетної групи.

Ураган, який поставив під загрозу узбережжя Мексиканської затоки США, перемістився на Флориду, а також на нафтогазовидобувні регіони поблизу Техасу, Луїзіани та Міссісіпі.

Раніше ми розповідали про те, як російський Газпром перестав приносити дохід Кремлю. Також ми писали про те, як обмеження тіньового флоту Росії вплине на ринок нафти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.