Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Повернення Лівії на ринок нафти: що відбувається з цінами на Brent і WTI

Вартість сировини падає через перспективи зниження цільової ціни Саудівської Аравії

Фото: Unsplash

Саудівська Аравія готується збільшити видобуток нафти

Фото: Unsplash

Ціни на нафту знизилися в четвер, 26 вересня, звернувши назад зростання раніше. Новина про те, що найбільший експортер Саудівська Аравія відмовилася від цільової ціни на сиру нафту, готуючись до розширення видобутку, обтяжила ринок.

Про це пише Reuters.


Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 55 центів, або 0,75%, до 72,91 долара за барель.

Американська нафта West Texas Intermediate впала на 55 центів, або 0,79%, до 69,14 долара за барель станом на 05:02 за Гринвічем.


Що вплинуло на вартість сировини

Financial Times повідомив у четвер, що Саудівська Аравія планує збільшити видобуток нафти та відмовитися від своєї неофіційної цільової ціни в 100 доларів США за барель сирої нафти.

Занепокоєння щодо перспектив глобального попиту, особливо в Китаї, були затьмарені зростанням цін на нафту на початку сесії через ознаки підвищення попиту на пальне та падіння запасів у Сполучених Штатах, найбільшому споживачеві сирої нафти у світі.

"Що стосується Китаю, то на додачу до заходів пом’якшення цього тижня, оголошених у вівторок, фіскальне стимулювання, ймовірно, потрібне для збільшення споживання домогосподарств і відновлення втрачених тваринних настроїв", – сказав Тоні Сікамор, ринковий аналітик IG.

Повернення лівійської нафти на ринок також впливає на ціни після того, як представники зі сходу та заходу розділеної Лівії досягли консенсусу щодо призначення голови центрального банку, що може допомогти вирішити кризу з контролем над доходами від нафти країни, що вплинуло на експорт.

Управління енергетичної інформації (EIA) повідомило, що минулого тижня запаси нафти в Сполучених Штатах впали більше, ніж очікувалося, що свідчить про те, що ринок відкинув повідомлення про зростання попиту в Сполучених Штатах, повідомляє ANZ Research у примітці.

"Будь-яке пожвавлення лівійського виробництва повернеться на ринок, який вже охоплений побоюваннями щодо слабкого попиту в США та Китаї", – сказали аналітики ANZ.

Однак, згідно з даними EIA, попит на бензин на основі пропозиції продукту щотижня зріс до понад 9 млн барелів на день (б/д) минулого тижня, тоді як попит на дистилятне паливо, що постачається на ринок, зріс до понад 4 млн барелів на день (б/д).

Сікамор прогнозує, що ринки зосередяться на позиціюванні до кінця місяця.

"Тоді все залежить від зарплати в несільськогосподарському секторі в наступну п’ятницю, враховуючи низькі показники споживчої впевненості на початку тижня, з настороженим поглядом на події на Близькому Сході", – сказав він.

Опитування, проведене у вівторок, показало, що споживча впевненість у Сполучених Штатах впала у вересні найбільше за три роки на тлі зростальних побоювання щодо ринку праці.

4 жовтня має бути представлений звіт про заробітну плату в несільськогосподарському секторі Сполучених Штатів.

США, Франція та кілька союзників закликали до негайного 21-денного припинення вогню на кордоні Ізраїлю та Лівану, а також висловили підтримку припинення вогню в Газі після інтенсивних дискусій в ООН.

Згідно з компіляцією заяв міністерства охорони здоров’я Лівану, щонайменше 72 людини загинули в результаті авіаударів Ізраїлю в Лівані в середу.

Побоюючись, що конфлікт може спровокувати ширшу війну в важливому нафтовидобувному регіоні Близького Сходу, головнокомандувач ізраїльськими військовими заявив, що наземний штурм є можливим.

Раніше ми розповідали про те, що ринок нафти під тиском Близького Сходу. Також ми писали про те, як обмеження тіньового флоту Росії вплине на ринок нафти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.