Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як зміниться середня зарплата в Україні у 2024 році

В України заробітні плати є суттєво нижчими ніж у сусідніх країнах

Фото: НБУ

Гривні

Фото: НБУ

Станом на вересень 2024 року середня заробітна плата в Україні становить 21500 гривень, однак, до кінця року вона може дещо зрости. Зокрема, вже у цьому році показники будуть дещо вищими.

Сайт Pro Гроші розповідає, яка середня зарплата в Україні та як вона зміниться.

Як зміниться середня зарплата

За даними платформи з пошуку роботи Work.ua, середня заробітна плата в Україні зараз становить 21500 гривень, однак вже протягом 2024 року вона зросте до 21809 гривень. При цьому, реальна середня зарплата зросте на 8,5% вже до кінця 2024 року. Такий ріст зумовлений більш низьким рівнем інфляції.

Однак варто додати, що за даними Пенсійного фонду України, у червні 2024 року середній рівень заробітної плати в Україні складав 18903 гривні.

Що стосується прогнозів на наступні декілька років, то тут варто виділити, що, очевидно, середній рівень заробітної плати в Україні і надалі буде зростати, при цьому, у більших масштабах.

Так, вже у 2025 році середній рівень заробітної плати в Україні повинен досягти 25 732 гривні, а у 2026 році в середньому громадянам України будуть платити 30 260 гривень. При цьому, разом з середнім рівнем зарплати в Україні також будуть зростати пенсії та інші виплати.

Як написати заяву на звільнення з роботи

Будь-яка заява на звільнення обов'язково пишеться на ім'я керівника підприємства, установи чи організації. Її можна передати не лише особисто в руки керівнику, а й через уповноважені для цього відділи. Після цього заяву офіційно реєструють.

Законодавством не передбачено чітких встановлених шаблонів щодо написання заяви на звільнення. Однак її здебільшого починають зі слів "прошу". До прикладу "Прошу звільнити за власним бажанням".

Заява може бути у різному вигляді:

  • друкована;
  • рукописна (обов'язковою є для держслужбовців).

У випадку, якщо у працівника немає можливості особисто передати заяву на звільнення, можна її надіслати на електронну пошту.

Нагадаємо, ми писали, чому купюра 1996 року викликає страх у банків та обмінників. Також ми повідомляли, як повинен виглядати інвестиційний портфель у 1994 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.