Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі військові можуть отримати 100 000 грн допомоги

Для того, щоб підтримувати членів сімей полонених, держава створила низку певних гарантій та пільг для них

Фото: Володимир Зеленський/Telegram

Звільнені з полону військовослужбовці

Фото: Володимир Зеленський/Telegram

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, на жаль, деякі військовослужбовці потрапили у полон. Визволені з ворожого полону українські військові мають право на демобілізацію та на отримання грошової допомоги.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Звільнені з полону мають право на одноразову допомогу у 100 000 гривень. Це стосується як цивільних, так і військовослужбовців.

Для отримання грошової допомоги, спочатку, Комісія встановлює факт перебування в полоні військових і цивільних, в тому числі вже звільнених з полону осіб.

До неї входять представники державних органів і профільних громадських організацій.

Після доведеного факту здійснюється виплата грошової допомоги.

Також Міністерство здійснює виплати щорічної державної допомоги у розмірі 100 000 тисяч гривень за кожен рік перебування в полоні колишнім полоненим або членам родин тих, хто досі перебуває в полоні.

Як отримати довідку про перебування військовослужбовця у полоні

Довідку про перебування військовослужбовця в полоні видають громадянам України та іноземцям. Для її отримання людина може звертатися особисто або через законного представника чи члена сім’ї в електронному вигляді або прийшовши особисто в установу.

Для отримання довідки необхідно написати заяву та передати її до:

  • Міністерства оборони України;
  • іншого центрального органу виконавчої влади, що здійснює керівництво військовими формуваннями, утвореними відповідно до закону;
  • правоохоронного органу чи державного органу спеціального призначення з правоохоронними функціями;
  • командира підрозділу ЗСУ;
  • іншого утвореного відповідно до закону військового формування чи органу, що належить до складу Сил безпеки й Сил оборони України.

Заява для отримання довідки про перебування військового у полоні може бути написана у довільній формі, але повинна містити: військове (спеціальне) звання (за наявності), прізвище, ім’я, по батькові та адресу електронної пошти, номер телефону, військове формування у штаті якого перебувала особа на момент полону.

Раніше ми писали, хто може отримати підйомну допомогу у ЗСУ. Також ми повідомляли, як змінився розмір виплат одноразової допомоги військовим у разі встановлення інвалідності.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.