Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові правила для українців у Німеччині – що потрібно зробити після 30 вересня

До нововведень потрібно готуватися біженцям з України, які перебувають у Німеччині більше ніж рік

Фото: unsplash

Українцям у Німеччині потрібно зареєструвати своє авто

Фото: unsplash

Українцям, які перебувають у Німеччині, слід підготуватися до нових правил. З 30 вересня 2024 року транспортні засоби з українською реєстрацією, які знаходяться в Німеччині більше як рік, зобов'язані їх зареєструвати там та отримати німецькі номерні знаки.

Про це повідомляється у пресслужбі Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.

Тобто, якщо раніше українці могли користуватися своїми авто без обов'язкової реєстрації в Німеччині. Тепер, згідно з новими правилами, такі транспортні засоби мають отримати німецькі номерні знаки.

Важливо зазначити, що Німеччина готова допомогти з цим процесом, запропонувавши спрощену процедуру для українських водіїв. Інформацію щодо особливостей такої реєстрації можна прочитати за цим посиланням.

Що робити після повернення в Україну

Державна митна служба України надала інформацію про правила переміщення транспортних засобів через митний кордон, яку можна знайти за цим посиланням.

Власники авто з українською реєстрацією, які ставили їх на облік у Німеччині, можуть отримати нові українські документи та номерні знаки після повернення в Україну. Для цього потрібно звернутися до сервісного центру МВС, подати заяву та сплатити необхідні збори за перереєстрацію.

Раніше ми повідомляли, яке покарання чекає українців за неправильне паркування. Також пропонуємо дізнатися, які нові моделі автомобілей найчастіше обирали у комерційному та приватному секторах протягом серпня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.