Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Які штрафи передбачені за відсутність військового квитка

Військовий квиток визначає належність особи до виконання військового обов’язку

Фото: Depositphotos

Військовий квиток громадянина

Фото: Depositphotos

Від 18 травня всі чоловіки повинні носити з собою військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного. За відсутність документів передбачена відповідальність у вигляді накладання штрафу.

Про це йдеться у матеріалі "OBOZ.UA".

Відсутність або відмова пред’являти військово-облікові документи свідчить про порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, вчинене в особливий період.

Така особа притягується до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 210-1 Кодексу про адмінправопорушення. В результаті на неї накладається штраф від 17 000 грн до 25 500 грн.

У разі втрати військового квитка штраф становить від 510 до 1700 гривень залежно від кількості порушень.

Рішення щодо накладення штрафу приймає виключно очільник ТЦК, відповідно до вимог частини 2 статті 235 Кодексу про адмінправопорушення.

У яких випадках потрібно замінити військовий квиток

Згідно з Постановою №559, всі військово-облікові документи, оформлені раніше, вважаються чинними до видачі документа нового зразка.

Проте є випадки, коли новий документ отримати потрібно:

  • після взяття громадянина на військовий облік як призовника, військовозобов'язаного або резервіста;
  • якщо призовник, який перебував на військовому обліку до 18 травня 2024 року, не отримував військово-облікового документа;
  • у разі зміни категорії щодо військового обов'язку;
  • у разі відсутності місця для внесення змін в наявному документі;
  • якщо відомості у військово-обліковому документі не відповідають інформації, яка є в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів;
  • у разі втрати документа.

Також отримати новий військовий квиток можна, якщо є бажання змінити військово-обліковий документ старого зразка на новий.

Раніше ми писали, хто має право накладати штрафи за порушення військового обліку. Також ми повідомляли, що буде, якщо вчасно не сплатити штраф від ТЦК.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.