Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні розпочались відключення світла? Чому сотні людей залишились у темряві

У деяких регіонах аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації

Фото: УНІАН

Деякі люди наразі без світла

Фото: УНІАН

Через негоду, яка пройшлася Україною 28 жовтня, без світла й досі залишаються певні регіони. Електроенергії чекають 100 населених пунктів.

Про це пише Укренерго.

За словами компанії, через бойові дії та з інших причин без світла залишається 411 населених пунктів. Через наслідки негоди залишаються знеструмленими 100 населених пунктів, з них 27 чекають світла понад добу.

"Виробленої електроенергії достатньо для покриття споживання, немає підстав для запровадження графіків відключень", – йдеться у повідомленні.

Через негоду без світла люди у:

  • Донецькій;

  • Житомирській;

  • Київській;

  • Сумській;

  • Харківській;

  • Чернігівській областях.

Наразі там і досі тривають ремонтні роботи. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 411 населених пунктів, а саме у:

  • Донецькій;

  • Харківській;

  • Херсонській областях.

Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Скільки часу потрібно для підключення критичної інфраструктури до мережі у разі блекауту

Раніше ми вже писали про те, що наближається період, коли Росія може збільшити атаки на енергетичну систему України. Гендиректор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда зазначив, що швидкість підключення критичної інфраструктури до мережі стає більш актуальною у цей час.

За його словами, якщо підстанція Укренерго буде пошкоджена і Київський регіон відокремиться від єдиної енергосистеми, процес підключення критичних об'єктів до мережі займе від 1 до 3 діб, в залежності від ступеня пошкоджень.

Гендиректор також наголосив, що завдяки генераторам критична інфраструктура може бути відновлена за пів години. Більше про це читайте тут.

Скільки тривав блекаут минулого року

Також ми вже писали про те, що у 2022 році перший блекаут в Україні відбувся 23 листопада. Це сталося після терористичного обстрілу росіянами об'єктів української енергетичної інфраструктури. Ці дії ворога призвели до серйозних пошкоджень електромереж. Як наслідок, українці залишилися без світла на тривалий час.

Наприклад, у Києві для багатьох жителів блекаут затягнувся на добу і навіть довше. В інших містах і селах ситуація з електропостачанням була різна. У людей не було світла від 12 до 74 годин.

Майже все повністю відновити енергетикам не вдалося за день чи два. На це пішов тиждень. Тоді повернулися графіки й люди могли побачити час відключень. Десь вони залишались аварійними, але все одно по 6-12 годин на добу споживачі отримували електроенергію.

Однак про те, чого очікувати українцям вже цієї зими, читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми писали, коли в Україні запровадять графіки відключення. Також ми писали, у яких регіонах не буде інтернету під час блекаутів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.