Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Затяжні блекаути неминучі? Як довго заживлюватимуть критичну інфраструктуру взимку

ДТЕК вже проводить тренування з підключення критичної інфраструктури до мережі у разі обстрілу енергетичної системи

Фото: Pixabay

У ДПЕК повідомили, як швидко вони можуть підключити критичну інфраструктуру до мережі у разі блекауту

Фото: Pixabay

Наближається період, коли Росія може збільшити активність в атаках на енергетичну систему України. І, отже питання про те, як швидко під'єднають критичну інфраструктуру до мережі, стає більш актуальним.

З цим допоміг розібратися гендиректор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда у коментарі Forbes.

За його словами, у разі зруйнування підстанції Укренерго та відокремлення Київського регіону від єдиної енергосистеми, процес підключення критичної інфраструктури до мережі займе від 1 до 3 діб. Проте, цей термін повністю залежить від ступеня пошкоджень.

"Ми провели тренування з підключення найважливішої критичної інфраструктури з Київською військовою адміністрацією, ДержНС і Держенергонагляду", – розповів Віталій Шайда.

Гендиректор ДТЕК Київські регіональні електромережі додав, що критична інфраструктура має бути відновлена за пів години завдяки генераторам.

Чи варто українцям готуватися до графіків відключень у жовтні

Напередодні опалювального сезону з'явилася інформація про можливі відключення електроенергії незалежно від споживання. На сайті ДТЕК були розміщені графіки, де кияни можуть знайти свою адресу. Але представники Міністерства енергетики закликали не панікувати.

"Відключення можливі ВИКЛЮЧНО у разі масованих ворожих обстрілів і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання. А також технологічних порушень та у разі несприятливих погодних умов. Енергетики активно готують енергетичну систему до опалювального сезону", – йдеться у повідомленні Міністерства енергетики.

Також в Міненерго закликали українців вірити лише офіційним джерелам інформації.

Чи зможе витримати енергосистема України найхолодніший день зими

Очільник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький запевняє, що українська енергосистема готова покривати звичайне зимове споживання. За його словами, моделювання показує, що навіть в найхолодніший день року, система може задовольнити споживачів завдяки імпорту електроенергії та додатковим енергоблокам на газу.

Раніше ми повідомляли, що внаслідок ворожого обстрілу 18 жовтня в п'ятьох областях виникли проблеми зі світлом. Також ми повідомляли, що вже з 1 листопада в Україні знову зростуть тарифи на світло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.