Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В українців буде дежавю? Які графіки відключень світла розміщені на сайті ДТЕК

Українцям почнуть вимикати світло відповідно до графіків лише у випадку дефіциту електроенергії

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У ДТЕК розробили та опублікували графіки вимкнемь світла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

На сайті "ДТЕК Київські електромережі" опубліковано графік відключень світла для побутових споживачів. Українці мають змогу знайти свою адресу за допомогою пошукового поля. Щоправда, наразі він неактуальний, оскільки немає потреби обмежувати населення у постачанні електроенергії.

Графік доступний у спеціальному розділі на сайті ДТЕК.

Оператор заздалегідь подбав про графіки, щоб у разі необхідності, якщо ворог почне обстрілювати енергетичну інфраструктуру, не позбавляти світла всіх споживачів, а задіювати обмеження вибірково. Станом на середину жовтня в системі немає дефіциту, більше того, у денні часи фіксують профіцит.

Кияни можуть відвідати ресурс і знайти свою адресу за допомогою пошукового поля. Достатньо ввести назву вулиці та номер будинку, після чого з’явиться графік на тиждень. Як зауважують енергетики, на сезон 2023-2024 розробили вдосконалені графіки, врахувавши минулі помилки.

Графік відключень світла на сайті ДТЕК
Графік відключень світла на сайті ДТЕК
Фото: Скріншот

Наприклад, терміни обмеження споживання неможливо побачити для об'єктів критичної інфраструктури, вони відсутні у базі. На сайті представлені адреси лише житлових будинків. А когось взагалі не будуть залишати без електроенергії, навіть якщо окупанти влучатимуть у станції.

У компанії просять одразу повідомляти операторів, якщо зникло світло, хоча інформація про відключення і терміни відновлення відсутня. Швидше за все, сталося аварійне вимкнення, яке потребує оперативного втручання ремонтної бригади.

10 речей, якими треба запастися вже зараз

Раніше ми розповідали, без чого українцям не обійтися взимку. Бажано мати найнеобхідніші речі під рукою, щоб за потреби ними скористатися. В Yasno дали рекомендації, що краще купити завчасно, аби зекономити кошти. На випадок відключень електроенергії треба запастися:

  • зарядженим павербанком;
  • зарядною станцією типу EcoFlow;
  • генератором і пальним (для приватного будинку);
  • балонами для пальника та самим інструментом;
  • світлодіодними лампами на акумуляторі;
  • потужним ліхтариком і батарейками до нього;
  • світловідбивальними наліпками для себе і домашніх тварин, яких потрібно вигулювати;
  • термобілизною і теплою ковдрою;
  • сублімованою їжею та консервами;
  • технічною та питною водою.

Більшість цих речей значно подорожчають, коли настане зима. Недобросовісні постачальники захочуть максимально заробити на клієнтах, тож штучно завищуватимуть ціни. Особливо у випадку регулярних вимкнень електроенергії. Тому не варто баритися з купівлею. Навіть якщо ці товари не знадобляться найближчим часом, то можуть стати у пригоді в майбутньому.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у YASNO вже знають, якими будуть графіки відключень електроенергії. Також ми повідомляли, що енергетична система в безпеці та розповідали, які інновації врятують від блекаутів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.