Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Енергетики працюють в посиленому режимі – в яких областях вирує небезпека та чому

У компанії запевняю, що важливо зараз не нехтуйте правилами безпеки, аби зберегти своє життя

Фото: УНІАН

Українці можуть залишитися без світла

Фото: УНІАН

В Україні знову вирує негода. Саме тому енергетики були переведені у посилений режим роботи. Особливо треба бути уважним жителям двох областей.

Про це пише ДТЕК.

Енергетики ДТЕК переведені у посилений режим в Києві, Київській та Донецькій областях.

"Синоптики прогнозують, що сьогодні впродовж всього дня вируватиме дощ та сильний вітер. Через це ми вже з ночі працюємо у посиленому режимі та ліквідовуємо наслідки негоди", – йдеться у повідомленні.

Через складні погодні умови можуть падати дерева та обриватися проводи. Не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до ліній електропередач, аби зберегти своє життя.

Що насправді відбувається з енергосистемою

Раніше ми вже писали про те, що в Укренерго запевнили, що наразі Україна має достатньо запасів електроенергії, аби задовольнити потреби споживачів. Однак важливо памʼятати, що ситуація може змінитися через ворожі обстріли енергоінфраструктури.

"Якщо не буде обстрілів, Укренерго зараз не бачить передумов для дефіциту та відключень. Тому не ведіться на заголовки та твердження, ніби хтось знає точний план ворога", – закликали в компанії.

Українці можуть зустріти в Інтернеті повідомлення про графіки відключень світла, які нібито застосують вже найближчим часом. Однак подібні пости мають дві цілі, а саме:

  • залякати та розхитати населення;

  • заробити на переглядах в тих чи інших Telegram-каналах.

Більше про це читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Яким областям найбільше загрожує блекаут

Раніше ми вже розповідали вам про те, що без світла можуть залишитися регіони, які максимально наближені до зони бойових дій. Тож готуватися до відключень варто наступним областям:

  • Харківській

  • Запорізькій;

  • Миколаївській;

  • Дніпропетровській;

  • Херсонській;

  • Одеській;

  • можливо, Сумській.

Саме тому жителям цих регіонів бажано створити запас теплих речей, придбати павербанки, свічки та інші товари, які хоч трохи полегшать період, коли через ворога зникатиме світло у домівках.

Що чекає на українців цієї зими

Як раніше пояснив сайту Pro Гроші голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко, тривалість відключень світла може сягати 8, 10 або навіть 12 годин поспіль.

Проте повний блекаут навряд буде, вважає експерт. Адже, на його думку, в України є можливості залучення імпорту електроенергії, перемикання з регіону на регіон.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації про майбутні відключення світла та блекаути читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, коли в Україні з'являться публічні точки Wi-Fi зі Starlink. Також ми розповідали, наскільки тривалим був перший блекауту 2022 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.