Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україні загрожує новий блекаут? Окупанти обстріляли ТЕС

Ці дії стали ще одним прикладом агресивних дій Росії проти України, спрямованих на енергетичну інфраструктуру

Фото: Pixabay

Росія атакувала теплоелектростанцію України

Фото: Pixabay

Російська армія намагається повторити сценарій минулого року та залишити Україну без світла. Увечері неділі, 22 жовтня, ворог завдав чергового удару по теплоелектростанції (ТЕС).

Однак про це стало відомо лише зранку 23 жовтня від енергокомпанії ДТЕК.

Регіон атаки не було розкрито. На жаль, обладнання підприємства зазнало серйозних пошкоджень. Внаслідок обстрілу ніхто не постраждав.

Вчора енергетики ДТЕК активно розпочали ліквідацію наслідків російської атаки, і хоча деякі деталі залишаються конфіденційними, їх зусилля спрямовані на відновлення нормального функціонування ТЕС. Варто зазначити, що в компанії не повідомили про масові відключення електроенергії.

"Ворог продовжує здійснювати терористичні атаки по цивільних та енергетичних об'єктах України", – констатували енергетики.

Представники ДТЕК наголосили, що вони узгоджують свої заходи з Укренерго для забезпечення стабільного енергопостачання.

Скільки часу потрібно для підключення критичної інфраструктури до мережі у разі блекауту

Наближається період, коли Росія може збільшити атаки на енергетичну систему України. Гендиректор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда зазначив, що швидкість підключення критичної інфраструктури до мережі стає більш актуальною у цей час.

За його словами, якщо підстанція Укренерго буде пошкоджена і Київський регіон відокремиться від єдиної енергосистеми, процес підключення критичних об'єктів до мережі займе від 1 до 3 діб, в залежності від ступеня пошкоджень. Гендиректор також наголосив, що завдяки генераторам критична інфраструктура може бути відновлена за пів години.

Деякі області залишилися без світла

Російські атаки на енергосистему України призвели до пошкоджень мереж обленерго в кількох областях, включаючи Запорізьку, Чернігівську, Дніпропетровську, Донецьку і Харківську. Наслідком цього стало відключення електропостачання в 413 населених пунктах.

Попри тимчасові труднощі, Укренерго підкреслює, що українські електростанції виробляють достатньо електроенергії для задоволення потреб населення і підприємств.

Раніше ми повідомляли, що українців попередили про графіки відключення світла. Також ми писали, чи витримає енергосистема України найхолодніший день зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.