Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці залишились без світла: в Укренерго назвали п'ять областей

Розповідаємо, в яких областях України виникли проблеми з електропостачанням через обстріли з боку Росії

Фото: Укренерго. Колаж: Pro Гроші

П'ять областей мають пошкоджені мережі – Укренерго

Фото: Укренерго. Колаж: Pro Гроші

Внаслідок нових атак Росії на енергосистему України було пошкоджено мережі обленерго у Запорізькій, Чернігівській, Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях. Через це та з інших причин без світла залишається 413 населених пунктів.

Про це повідомила пресслужба Укренерго в Telegram.

Зранку електропостачання було відновлено в Дніпропетровській області, а в решті регіонів тривають аварійно-відновлювальні заходи. Роботи ведуться з дозволу військових залежно від ситуації з безпекою.

"Добовий максимум споживання 17 жовтня був зафіксований між 19:00 та 20:00. Показник максимуму вчора був на 2,9% вище за добовий максимум понеділка", — повідомили в компанії.

В Укренерго також зазначили, що вони не бачать підстав для обмежень в енергосистемі, при умові, що не буде нових обстрілів.

"Ліміти споживання не запроваджувались. Якщо у вас відсутня електроенергія – причини дивіться в особистому кабінеті споживача або на сайті вашого обленерго", — йдеться у повідомлені.

Вчора, 17 жовтня, середньодобова температура була на 1,8 градуса нижче, ніж у понеділок 16 жовтня (6,2 градуса проти 8 градусів), а добовий максимум споживання був зафіксований між 19:00 та 20:00. Однак, в Укренерго, запевняють, що українські електростанції виробляють достатньо електроенергії для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів.

Найгірший сценарій на зиму від Укренерго

10 жовтня компанія "Укренерго" повідомила, що магістралі її електромереж підготовлені до передачі збільшених обсягів електроенергії напередодні опалювального сезону. Однак залишається вірогідність нових ударів по критичній інфраструктурі.

"Тим часом Сили оборони посилювали ППО — цього сезону її щільність буде значно вищою. Нас часто запитують: "Який найгірший сценарій ви розглядаєте?" Ми готувалися до всіх сценаріїв", — запевнили в компанії.

В Укренерго наголосили, що Україна перша у світі використає споруди фізичного захисту енергооб'єктів, а також схеми резервного живлення. Комплекс таких заходів може допомогти Україні пройти період можливих блекаутів, але, як і раніше, найгіршим сценарієм для української енергетики залишаються атаки Росії дронами та ракетами.

Раніше ми писали, що буде з графіками та відключеннями світла у 2023 році, а також в яку суму обійдеться відновлення пошкодженої енергосистеми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.