Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Розплата за війну з Україною: одна з країн ЄС серйозно нашкодила Росії

Розповідаємо, чому бюджет Москви вже незабаром втратить кілька мільйонів доларів

Фото: Era Upg, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Болгарія відмовляється від нафти з РФ

Фото: Era Upg, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Російської нафти не буде в Болгарії. Втім, станеться це у 2024 році, адже влада країни вирішила не відмовлятися від російського енергоресурсу прямо зараз.

Як повідомляє агентство Bloomberg, Болгарія планує відмовитися від 80% російської нафти ще до кінця 2023 року.

Взагалі забути про існування російського "чорного золота" країна, яка до слова, підтримує Україну у війні з РФ, хоче до жовтня наступного року. Отже, ще майже рік Москва отримувати гроші за постачання нафти в Болгарію.

При цьому аналітики зазначають, що Болгарія є однієї з країн Єврозони, які не мають виходу до моря. Тому вони залежні від трубопровідного постачання нафти з РФ.

Це означає, що ці країни можуть продовжувати отримувати енергоресурс з країни-агресора допоки такі дії не заборонить Європейська Рада.

Відмовившись від російської нафти Болгарія не залишиться без цього важливого енергоресурсу. Так, замінити РФ можуть країни із традиційних "нафтових регіонів". Наприклад:

  • з Близького Сходу;
  • з Північної Африки.

Водночас аналітики зазначають, що Болгарія вже знає, що це таке — бути без російських енергоресурсів..

"Війна Москви проти України відрізала Болгарію від російського газу. Тому країна знайшла альтернативу в Азербайджані, а також у постачальників зрідженого природного газу", — йдеться у публікації.

Росія не зважає на міжнародні санкції

РФ активно використовує європейське судноплавство для того, аби транспортувати свою нафту та нафтопродукти. При чому агресор не цурається брати судна, які застраховані або належать державам, що встановили обмеження цін.

До того ж Росії вдалося створити так званий тіньовий флот танкерів. На ці судна не поширюється юрисдикція держав, які запровадили санкції.

Як на російській нафті заробляє Україна

За понад рік повномасштабної війни з Росією наша країна не заборонила транзит російської нафти своєю територією. При цьому з 1 червня наша країна збільшила вартість транзиту до 17 євро. Станом на зараз російську нафту з української території отримують Словаччина та Угорщина.

Раніше ми писали, чому в Росії виник дефіцит пального. Також ми писали, коли Україна заборонить транзит російського газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.