Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на російську нафту: ЄС готовий запровадити обмеження

Урсула фон дер Ляєн уточнила, що рівень ціни ще не визначено

Колаж: Pro Гроші

Рівень обмеження встановлюватиме коаліція

Колаж: Pro Гроші

Європейський Союз "готовий" спробувати запровадити обмеження цін на російську нафту.

Про це заявила в понеділок президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час саміту Великої двадцятки, передає Bloomberg.

"Ми запровадили всі необхідні інструменти в Європейському Союзі. Важливо не тільки висушити військову скриню Росії, але й дуже важливо для багатьох вразливих країн мати прийнятний рівень цін", – наголосила вона.

Вона додала, що рівень ціни ще не визначено.

ЄС запровадив санкції щодо морського імпорту російської нафти, які почнуть діяти 5 грудня. У той же день ЄС і Великобританія мають намір заборонити своїм компаніям надавати послуги з доставки, фінансування та страхування танкерів, які перевозять російську нафту, за винятком випадків, коли ціни на постачання нижчі від встановленої межі.

Рівень обмеження встановлюватиме коаліція, яка включає уряди Великої сімки та ЄС.

Що передувало

Нагадаємо, на початку травня Єврокомісія представила країнам-членам ЄС проєкт нового пакету санкцій проти Росії, в якому, серед іншого, передбачено нафтове ембарго для РФ. На тлі цього повідомлення на світових ринках зросли ціни на нафту.

На початку липня країни Великої сімки домовилися обвалити ціни на російську нафту. Створивши таким чином спеціальний механізм, завдяки якому російську нафту не купуватимуть за вищою ціною, ніж це буде прописано в спільному договорі.

6 жовтня ЄС затвердив 8-ий пакет антиросійських санкцій, який, зокрема, закладає основу для необхідної законодавчої бази для впровадження обмеження цін на нафту, передбаченого G7.

Як Росія наживається за рахунок свого газу

Останні вантажі зі скрапленим газом, який продала російська компанія "Сахалін Енерджі" країнам Азії, майже досягли поточних ринкових цін, тоді як у вересні кілька партій поставили за значно нижчими цінами.

Російський постачальник через втрату ринку збуту був змушений реалізовувати ресурс на невигідних для себе умовах. Але останні поставки вже не радують покупців знижками, бо вартість трьох останніх вантажів СПГ для завантаження в грудні майже наблизилися до ринкової.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Росія знайшла лазівку в санкціях ЄС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.