Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Куди поділися пов'язані з РФ "сірі" танкери: в ЗМІ розповіли деталі

Ще у квітні 2023 року майже нікому не відома компанія Gatik Ship Management керувала 42 суднами, а вже у липні їх залишилося всього чотири

Фото: Freepik. Колаж: Pro Гроші

Танкери, які возять російську нафту, звуться "сірими" – зазвичай вони діють з порушеннями та належать невідомо кому

Фото: Freepik. Колаж: Pro Гроші

Російський "сірий флот" для транспортування підсанкційної нафти зник навіть швидше, аніж його встигли остаточно сформувати. Але це свідчить тільки про те, що насправді дуже важко точно відстежити тих, хто допомагає російським терористам обходити санкції.

Про це пише видання Bloomberg.

Видання відзначає, що ще у квітні 2023 року майже нікому не відома компанія Gatik Ship Management зі штаб-квартирою у місті Мумбаї керувала флотом зі 42 танкерів, більшість з яких було придбано менш ніж за рік. Але зараз "на балансі" компанії залишилося лише чотири танкери. Видання спробувало зв'язатися із компанією, але її номер не працював, а електронні листи залишилися без відповіді.

"Сірі флотоводці"

Gatik Ship Management потрапила під пильну увагу борців з обходом санкцій ще на початку 2023 року. Компанія мала великий танкерний флот, що з'явився майже нізвідки. Було ще кілька причин, через які Gatik Ship Management викликала підозру:

  • компанія здебільшого перевозила саме російську нафту;
  • не було зрозуміло, хто справжній власник компанії;
  • не була зрозумілою її структура, та звідки взялися гроші на придбання такого великого флоту.

Через все це компанію швидко спіткала карма. Частина кораблів втратила доступ до стандартної галузевої страховки через неодноразове порушення цінової стелі G7 на транспортування російської нафти.

"Незабаром після цього деякі кораблі компанії також втратили класифікацію в Регістрі Ллойда – ще одній ключовій службі, яка підтверджує основні технічні стандарти для суден", – пише видання.

Розгром Gatik Ship Management призвів до того, що зараз компанія має лише чотири танкери. Відзначається, що інші 38 суден продовжують возити нафту з РФ, але перебувають під контролем цілої низки компаній – таких самих незрозумілих, як і Gatik Ship Management.

З 5 грудня 2022 року на транспортування сирої російської нафти морським шляхом до країн Європейського Союзу було накладено ембарго. За кілька днів до цього ЄС спільно з Америкою та партнерами домовилися про обмеження ціни на російську нафту. Хоча Китай та Індія не підтримали цінову стелю, російські доходи все одно значно впали через продаж нафти з великими дисконтами.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що РФ збільшить експорт нафти ще до однієї країни. Крім того, сайт Pro Гроші зазначав, що в Кремлі вигадали, як помститися світові за обмеження цін на нафту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.