Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зеленський відреагував на атаки по ТЕЦ – скільки електростанцій вже зруйнувала Росія

Москва змінила стратегію терористичних атак і направила ракети та безпілотники на енергетичну інфраструктуру

Колаж: Pro Гроші

Зеленський заявив про 30% зруйнованих електростанцій

Колаж: Pro Гроші

З 10 жовтня унаслідок ракетних ударів Росії зруйновані 30% українських електростанцій.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в Twitter.

Він зазначив, що Москва вчиняє нові терористичні атаки у вигляді обстрілів енергетичної інфраструктури.

"Ще один вид російських терористичних атак: спрямовані на енергетичну та критичну інфраструктуру України. З 10 жовтня 30% українських електростанцій було зруйновано, що спричинило масові відключення електроенергії по всій країні. Для переговорів з режимом Путіна не залишилося місця", – написав Зеленський.

Чи будуть відключати світло

Як відомо, 18 жовтня Росія атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури у Києві, Житомирі та Дніпрі.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що внаслідок ранкових обстрілів по об'єктах енергетичної інфраструктури, у більшій частині України можуть бути віялові відключення електроенергії та води.

"​​У нас критична ситуація по всій країні зараз. У нас залежить один регіон від іншого… Тому треба готуватися до того, що буде як відключення електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання", – заявив Тимошенко.

Він додав, що в Києві було влучання в великий об'єкт енергетичної сфери.

"Зруйновано багато чого на цьому об'єкті. Зараз на Троєщині та в деяких районах міста відсутнє водопостачання та електропостачання", – сказав Тимошенко.

Водночас, в Укренерго повідомили, що поки введення графіків відключень світла не планується. Наразі енергетики працюють над відновленням живлення споживачів, які залишилися без cвітла внаслідок обстрілів.

"Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" наразі не вводив графіків аварійних обмежень споживачів", – йдеться в повідомленні.

Однак українців все ж закликають ощадливо споживати електроенергію, зменшуючи споживання в пікові години вранці та ввечері.

Раніше ми писали, які прилади споживають найбільше електроенергії. Також ми пояснювали, від чого залежать віялові відключення світла і кому до них готуватись.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.