Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Наслідки ранкових обстрілів: яким містам готуватися до віялових відключень

В Офісі президента закликають українців готуватися до відключень електроенергії та води

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ворог завдав серйозних ударів по об'єктах інфраструктури в Дніпрі, Києві та Житомирі

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Внаслідок ранкових обстрілів по об'єктах енергетичної інфраструктури, у більшій частині України можуть бути віялові відключення електроенергії та води.

Про це під час інформаційного телемарафону повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"​​У нас критична ситуація по всій країні зараз. У нас залежить один регіон від іншого… Тому треба готуватися до того, що буде як відключення електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання", – заявив Тимошенко.

Ворог завдав серйозного удару по енергетичному об'єкту в Дніпрі, є влучання у критичну інфраструктуру в Києві та Житомирі.

"По місту Києву було влучання в великий об'єкт енергетичної сфери. Зруйновано багато чого на цьому об'єкті. Зараз на Троєщині та в деяких районах міста відсутнє водопостачання та електропостачання", — сказав Тимошенко.

Які міста вже залишились без світла

Удари по Києву

Зранку в Києві пролунали вибухи у Деснянському районі. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що російські ракети пошкодили два об'єкти критичної інфраструктури. Наразі ліквідують наслідки надзвичайної ситуації.

На лівому березі киянам частково відключили світло та воду. В деяких будинках може знизитися тиск води чи змінитися колір.

Удари по Дніпру

Окупанти вразили енергетичні об’єкти у Дніпрі, зокрема, зафіксували два "прильоти" по місту.

У деяких районах Дніпра може бути відсутнє електро- та водопостачання.

Удари по Житомиру

Також російські військові вдарили по Житомиру. Внаслідок ранкових обстрілів Житомир залишився без світла та водопостачання.

нформацію про постраждалих та пошкодження дамо згодом. Зараз немає світла і води у Житомирі. Лікарні на резервному живленні. Працюємо…", – повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

Через регулярні удари окупантів по інфраструктурі, Укренерго закликає українців економно споживати електроенергію протягом дня.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які прилади споживають найбільше електроенергії. Також ми розповідали, чи вигідно українцям зараз купувати електрогенератор.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.