Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ракетні атаки РФ: у ще одній області будуть відключати світло

В Укренерго назвали населені пункти, де обмежуватимуть подачу електроенергії

Колаж: Pro Гроші

У Дніпропетровській області будуть відключення світла

Колаж: Pro Гроші

Через пошкодження об’єктів енергоінфраструктури унаслідок російських обстрілів державна енергокомпанія НЕК "Укренерго" запроваджує стабілізаційні відключення електроенергії в Дніпропетровській області.

Про це повідомили у пресслужбі ДТЕК "Дніпровські Електромережі".

Відключення потрібні, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних збоїв в електропостачанні.

Станом на 8:40, 17 жовтня подачу електрики обмежили в таких населених пунктах:

  • в одному районі міста Дніпро;
  • в місті Кривий Ріг;
  • в частині міста Кам’янське;
  • в Павлограді;
  • в Синельниково;
  • в Нікополі;
  • в частині населених пунктів колишнього Царичанського, Верхньодніпровського, Петропавлівського, Синельниківського, Межівського, Широківського, Нікопольського, Софіївського, П’ятихатського, Апостолівського районів.

Як довго відключатимуть світло

Тимчасові стабілізаційні відключення будуть тривати, поки не зменшиться навантаження, і держенергокомпанія не стабілізує енергосистему. Наразі час відновлення постачання світла невідомий.

Щоб підтримати енергосистему, жителів Дніпропетровської області закликають зменшити споживання електроенергії до мінімуму – не вмикати енергоємні прилади, максимально знизити споживання електроенергії вранці з 8:00 до 11:00 та ввечері з 18:00 до 23:00. Представників бізнесу просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів тощо.

Ці прості кроки допоможуть знизити необхідність відключень та кількість відключених споживачів. Наразі це найкраща підтримка енергетиків, котрі в режимі 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло.

Яка область найбільш економна

В Укренерго повідомили, що ввечері 15 жовтня, після обстрілу енергетичної інфраструктури Росією, українці свідомо зменшили споживання електроенергії, завдяки чому вдалося уникнути відключень світла. Так, Київ та весь центральний регіон провели вечір 15 жовтня без примусових обмежень споживання електроенергії.

Споживачі Києва та області разом зменшили споживання на 7%. Найсвідомішими щодо зменшення споживання стали мешканці Чернігівської області, їх результат – майже 20%.

Раніше ми писали про наслідки ранкової атаки росіян 17 жовтня. Також ми писали, що буде з українською електрикою, яка призначалася для експорту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.