Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Запаси скорочуються? Що відбувається на нафтовому ринку наприкінці серпня

Аналітики пояснили, як скорочення запасів сирої нафти в США впливає на вартість "чорного золота" та чи є це позитивним для ринку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нафта продовжує дорожчати

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У середу, 30 серпня, світові ціни на "чорне золото" продовжують зростати. За даними аналітиків, така ситуація пов’язана зі скороченням запасів сирої нафти в США.

Про це йдеться в матеріалі видання Reuters.

Вартість нафти 30 серпня

На світовому ринку наприкінці серпня фіксують наступні ціни на нафту:

  • ф'ючерси на нафту марки Brent на жовтень піднялися на 29 центів або на 0,34%, до $85,78 за барель.
  • ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate виросли на 37 центів або на 0,46%, до 81,53 долара.

"Запаси нафти в США скоротилися приблизно на 11,5 млн барелів за тиждень, що закінчився 25 серпня", – кажуть в Американському інституті нафти.

Аналітики пояснюють, що скорочення запасів сирої нафти в США є позитивним для нафтового ринку, оскільки свідчить про стійкий попит.

Скільки коштуватиме пальне взимку-2024

Як ми вже зазначали раніше, в коментарі сайту Pro Гроші аналітик Олександр Сіренко наголосив, що поки досить рано говорити про ціни та попит на пальне взимку. Однак те, що до зими потрібно вже зараз починати готуватися населенню та промисловим споживачам електроенергії – факт.

Експерт говорить, що великого попиту на сировину не буде. Адже для 5 генераторів потрібно пального, як на одну автівку.

Так, минулої зими спочатку, коли люди почали купувати генератори, був попит і на пальне. Всі побігли з каністрами купляти той бензин, аби ним запастися. Але це було один раз. Потім ті каністри лежали у людей досить довго і на заправку ніхто не їздив, – розповідає Олександр Сіренко.

Що тисне на нафтовий ринок

Як ми зазначали раніше, на нафтовий ринок продовжують тиснути побоювання послаблення попиту, пов'язані зокрема з сигналами уповільнення темпів зростання китайської економіки.

Економіка США демонструє стійкість в умовах посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою, і це викликає побоювання подальшого підйому ставки, що може спровокувати погіршення ситуації в економіці.

Раніше ми писали про те, чому російська нафта втрачає покупців. Також ми розповідали, яка країна почне отримувати ще більше російської нафти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.