Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вартість нафти зашкалює — які ціни на світовому ринку 28 серпня

Розбиралися, що вливає на світові ціни на "чорне золото" наприкінці серпня та яку політику веде влада Китаю

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на нафту наприкінці серпня зросли

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У понеділок, 28 серпня, зросли світові ціни на "чорне золото". Головна причина такої зміни вартості нафти — нові заходи підтримки економіки владою Китаю.

Про це повідомляє видання enkorr.

Вартість нафти 28 серпня

За даними аналітиків світового ринку, на початку нового тижня були встановлені такі ціни:

  • жовтневі ф'ючерси на Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на 5 центів (0,06%), до $84,53 за барель. У п'ятницю Brent здорожчала на $1,12 (1,3%) – до $84,48 за барель;
  • жовтневі ф'ючерси на WTI піднялися в ціні на Нью-Йоркській товарній біржі на 11 центів (0,14%), до $79,94 за барель. За минулу сесію контракт здорожчав на $0,78 (1%) – до $79,83 за барель.

Таким чином, за минулий тиждень Brent подешевшала на 0,4%, а WTI – на 1%.

Як впливає на ціни політика Китаю

Експерти наголошують, що на ціни впливає політика влади Китаю — зокрема, в країні було оголошено про нові заходи підтримки економіки, які стосуються ринку житла та фондового ринку.

"Новини про подальші стимули в Китаї надали додаткову підтримку. Однак ціни, швидше за все, будуть триматися в певному коридорі в короткостроковій перспективі, з урахуванням побоювань щодо скорочення попиту і зростання пропозиції", — зазначив Уоррен Паттерсон з ING Groep NV.

Учасники нафтового ринку оцінюють виступ глави Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла на економічному симпозіумі у Джексон-Хоулі.

"Ми готові підняти ставку ще вище, якщо знадобиться, і маємо намір зберігати обмежувальну грошово-кредитну політику доти, доки не з'явиться впевненість у тому, що інфляція стабільно рухається до нашої мети", – сказав він.

Скільки коштуватиме пальне взимку-2024

У коментарі сайту Pro Гроші аналітик Олександр Сіренко наголосив, що поки досить рано говорити про ціни та попит на пальне взимку. Однак те, що до зими потрібно вже зараз починати готуватися населенню та промисловим споживачам електроенергії – факт.

Експерт говорить, що великого попиту на сировину не буде. Адже для 5 генераторів потрібно пального, як на одну автівку.

Так, минулої зими спочатку, коли люди почали купувати генератори, був попит і на пальне. Всі побігли з каністрами купляти той бензин, аби ним запастися. Але це було один раз. Потім ті каністри лежали у людей досить довго і на заправку ніхто не їздив, – розповідає Олександр Сіренко.

Що тисне на нафтовий ринок

Як ми зазначали раніше, на нафтовий ринок продовжують тиснути побоювання послаблення попиту, пов'язані зокрема з сигналами уповільнення темпів зростання китайської економіки.

Економіка США демонструє стійкість в умовах посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою, і це викликає побоювання подальшого підйому ставки, що може спровокувати погіршення ситуації в економіці.

Раніше ми писали про те, чому російська нафта втрачає покупців. Також ми розповідали, яка країна почне отримувати ще більше російської нафти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.