Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Попит на нафту стрімко знижується — що відбувається з цінами 16 серпня

З'ясовували, чому світові ціни на нафту продовжують знижуватися та як ситуація в США впливає на вартість "чорного золота"

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на нафту продовжують падати 16 серпня

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У середу, 16 серпня, світові ціни на нафту продовжують знижуватися. Головна причина такого падіння – побоювання щодо ослаблення попиту.

Про це повідомляє enkorr.

Вартість нафти 16 серпня

За даними аналітиків, в середині робочого тижня на світовому ринку "чорного золота" встановлені такі ціни:

  • жовтневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,25 (0,29%), до $84,64 за барель. У вівторок Brent здешевшала на $1,32 (1,5%), до $84,89 за барель;
  • вересневі ф'ючерси на WTI дешевшали на біржі NYMEX на $0,21 (0,26%), до $80,78 за барель. За підсумками попередніх торгів контракт здешевшав на $1,52 (1,8%), до $80,99 за барель.

Впродовж тижня, який завершився 11 серпня, запаси нафти в США знизились на 6,195 млн барелів, йдеться у звіті API. На тиждень раніше резерви збільшилися на 4,067 млн барелів.

Міненерго США опублікує дані про зміну запасів енергоносіїв у країні за минулий тиждень пізніше у середу. Експерти, опитані S&P Global Commodity Insights, в середньому прогнозують зниження запасів нафти на 2,26 млн барелів, бензину – на 1,6 млн барелів і практично не чекають зміни запасів дистилятів.

Що тисне на нафтовий ринок

На нафтовий ринок продовжують тиснути побоювання послаблення попиту, пов'язані зокрема з сигналами уповільнення темпів зростання китайської економіки.

Економіка США демонструє стійкість в умовах посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою, і це викликає побоювання подальшого підйому ставки, що може спровокувати погіршення ситуації в економіці.

"Більшість чинників на нафтовому ринку вказує на скорочення попиту. Потрібно подальше зниження цін на нафту, щоб на ринку з'явилися покупці", – сказав головний аналітик Oanda Едвард Мойя.

Що буде з цінами на пальне взимку

Як розповів аналітик Олександр Сіренко в коментарі сайту Pro Гроші, наразі поки досить рано говорити про ціни та попит на пальне взимку. Однак те, що до зими потрібно вже зараз починати готуватися населенню та промисловим споживачам електроенергії – факт.

Експерт говорить, що великого попиту на сировину не буде. Адже для 5 генераторів потрібно пального, як на одну автівку.

Так, минулої зими спочатку, коли люди почали купувати генератори, був попит і на пальне. Всі побігли з каністрами купляти той бензин, аби ним запастися. Але це було один раз. Потім ті каністри лежали у людей досить довго і на заправку ніхто не їздив, – розповідає Олександр Сіренко.

Раніше ми писали про те, чому російська нафта втрачає покупців. Також ми розповідали, яка країна почне отримувати ще більше російської нафти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.