Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Взимку будемо зі світлом? Яку стратегію захисту використовуватимуть сили ППО

Речник Повітряних сил ЗСУ повідомив про наявність списку об'єктів, які можуть бути потенційними мішенями для ворога

Фото: Юрій Ігнат/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Юрій Ігнат зазначив, що в Україні досі мало систем захисту

Фото: Юрій Ігнат/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україну вже приходять перші холодні дні. Це означає, що російська армія може незабаром посилити атаки на енергетичну систему країни. Тому сили ППО відновлюють свої зусилля для захисту стратегічних об'єктів, енергетичного сектору та об'єктів критичної інфраструктури від потенційних загроз.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат під час телемарафону.

За його словами, ця тактика не є новою і була вже використана минулої зими. Проте цього року українські військові планують підсилити заходи безпеки, оскільки існують загрози з боку ворога. Ігнат зазначив, що є певний перелік об'єктів, які можуть бути потенційними мішенями для ворога, і вони будуть надійно захищені.

"Також, слід враховувати, що продовольчий сектор має бути включений до переліку об'єктів критичної інфраструктури, оскільки це один з напрямків атаки з боку Росії", — додав речник Повітряних сил ЗСУ.

Юрій Ігнат вкотре нагадав, що Україна досі потребує систем оборони, які дозволять надійно захистити громадян та критичну інфраструктуру від атак з боку росіян. Тому військові будуть використовувати усі доступні засоби для знищення ворожих ракет та безпілотників.

До чого варто готуватися українцям цієї зими

Наближається опалювальний сезон 2023 року, і з ним постають питання щодо постачання електроенергії. Голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко розповів сайту Pro Гроші, що чекає на українців цієї зими.

Він повідомив, що з 1 жовтня 2023 року вже були створені графіки відключень світла для областей України. Однак їх будуть використовувати лише у випадках екстреної необхідності.

Тривалість відключень може сягати 8, 10 та навіть 12 годин. Однак Попенко вважає, що повний блекаут в Україні малоймовірний, завдяки можливостям імпорту електроенергії та перемиканню між регіонами.

Раніше ми повідомляли, що в ЄС оцінили, чи готова українська енергосистема до зими. Також ми писали, як довго тривав перший блекаут й до чого готуватися українцям тепер.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.