Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Все не так просто? Для чого потрібні відключення світла під час "прильотів"

9 березня по території країни був масований обстріл, й наразі енергосистема залишається значно пошкодженою

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці залишилися без світла

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні 9 березня була масована атака з боку ворога. Саме тому на території країни попередньо відключили електроенергію. Виходить, якщо ракета в результаті обстрілу російських військ влучить у трансформатор, то є ймовірність пошкодження електромереж через напругу.

Про це розповів гендиректор компанії Сергій Коваленко.

"Якщо ракета влучить у трансформатор, є імовірність того, що або мережі пошкодяться від сплеску напруги, або навіть сам генераційний об'єкт, тому що не буде споживання. Ремонтувати їх доведеться довго, значно довше, ніж якусь одну ланку системи, якщо в неї влучать, коли все буде відключене. Саме тому нас завчасно відключають під час атак", — написав Коваленко.

Такі передчасні відключення електроенергії можуть уберегти від перепадів напруги.

Наразі після ракетних обстрілів енергосистема залишається значно пошкодженою. Однак енергетики все тримають під контролем, говорить експерт.

Куди влучили російські ракети 9 березня

Раніше ми вже розповідали, що у четвер з самої ночі на території України лунала повітряна тривога. На жаль, були влучання снарядів в об’єкти критичної та енергетичної інфраструктури. В деяких областях навіть ввели екстрені відключення світла.

Наприклад, було влучання у двох районах Києва – Голосіївському та Святошинському. За уточненням мера столиці Віталія Кличка, уламками поранено двох людей, яких одразу госпіталізували.

В Голосіївському районі снаряд прилетів по об’єкту інфраструктури, внаслідок чого довелося ввести екстрені відключення світла. Водопостачання працює у штатному режимі.

В Одеській області ракети пошкодили житлові будинки, але постраждалих серед містян немає. Також були частково зруйновані лінії електропередач та електроопори. Екстрені відключення світла торкнулися лише обласного центру.

За словами голови ОВА Максима Марченка, "поки не можемо говорити, як скоро працюватиме електротранспорт, але пересування містом буде". Енергетики одразу розпочали ремонтні роботи.

Якщо вам цікаво дізнатися більше про наслідки "прильотів", читайте наш матеріал за посиланням.

Чи сидітимуть українці знову без світла

Також ми вже писали про те, що скоріш за все, варто чекати на вимкнення світла в трьох областях – Одеській, Харківській та Житомирській. Однак на місцях постійно працюють спеціалісти, які намагаються ліквідувати наслідки ударів. Детальніше читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що павербанки ще знадобляться, і розповідав, чому можуть повернутися відключення світла. Також ми повідомляли, що в Yasno пригрозили відключенням послуг після перемоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.