Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вперше в історії – як Україні вдалося увійти в зиму без імпорту газу

На оптимізм щодо енергонезалежності України вплинуло падіння споживання через війну

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В країні зріс видобуток газу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Україні вдалося відмовитися від імпорту газу. Все завдяки тому, що наша країна збільшила видобуток природного блакитного палива. Ба більше, власний видобуток зріс на кілька відсотків.

Про це заявив глава правління НАК "Нафтогаз" України Олексій Чернишов.

За його даними, впродовж останнього року власний видобуток зріс на 7%, а це є досить суттєвими показниками.

"Хотів би нагадати, що наш видобуток зосереджений переважно у Полтавській та Харківській областях, і ми його не тільки зберегли, а збільшили. Це дало нам змогу фактично входити в цю зиму без імпорту природного газу з інших країн. Уперше в історії України така подія відбулася, цю зиму ми пройдемо коштом власного газу", — повідомив глава правління НАК "Нафтогаз".

За словами спікера, на оптимізм щодо енергонезалежності України вплинуло падіння споживання через війну. Виходить, що стало менше як побутових, так і промислових абонентів.

Однак важливо, що уже зараз є сигнали про збільшення активності, а тому і споживання газу в економіці.

Чому можуть приходити платіжки, якщо у квартирі ніхто не проживає

Ми вже розповідали раніше, що платіжки за газ будуть приходити, навіть якщо у квартирі ніхто не живе.

Нафтогаз заявляє, що передавати показання лічильника необхідно навіть, якщо ви тимчасово не проживаєте у помешканні та не користувалися газом.

В компанії нагадали, що не варто нехтувати цим правилом, адже оператор ГРМ може нарахувати обсяг спожитого газу на основі "планового щомісячного об’єму споживання". Тобто навіть якщо в помешканні ніхто не проживає, потрібно подавати незмінні показники щомісяця, щоб уникнути подібних ситуацій.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то більше інформації про платіжки ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Як зекономити на вартості комунальних послуг

Українські споживачі газу, які уклали договір з Нафтогазом, можуть отримати знижку на блакитне паливо у розмірі 1% від будь-якої суми в платіжці. Для того, щоб отримати дисконт, достатньо вчасно сплачувати рахунки за газ. Про це повідомляє сама компанія у своїх соціальних мережах.

Зазначається, що знижка застосовується наступного місяця, якщо споживач оплатить рахунок за поточний місяць за допомогою онлайн-сервісу компанії не пізніше 15 числа.

Компанія наголошує, що кожна сплачена гривня – це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни.

Раніше ми також розповідали чому колір полум’я під час загоряння газу може відрізнятись. Також ми пояснювали, за що споживачів газу можуть оштрафувати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.