Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Боргів не уникнути? У Нафтогазі пояснили, чому приходять платіжки, якщо у квартирі ніхто не проживає

Розповідаємо, що робити з платіжками за газ, якщо в приміщенні ніхто не проживає, та як запобігти накопиченню боргу

Фото: Pexels

Українцям розповіли як уникнути боргів за газ

Фото: Pexels

Інформацію про актуальні показники лічильників українці подають кожного місяця, але навіть якщо в домі ніхто наразі не проживає, платіжки за газ все одно будуть приходити.

Про це повідомила компанія "Нафтогаз України" на сторінці в Facebook.

Доволі часто українці не проживають в помешканні довгий період часу та не користуються газом, при цьому у них накопичується борг. Саме тому, навіть якщо споживач перебуває за кордоном, для подачі показників лічильника він може використати міжнародний номер або делегувати цей обов'язок квартирантам чи родичам.

"Важливо! Передавати показання лічильника необхідно навіть, якщо ви тимчасово не проживаєте у помешканні та не користувалися газом", — запевнили у повідомленні.

В компанії нагадали, що не варто нехтувати цим правилом, адже оператор ГРМ може нарахувати обсяг спожитого газу на основі "планового щомісячного об’єму споживання". Навіть якщо в помешканні ніхто не проживає, потрібно подавати незмінні показники щомісяця, щоб уникнути подібних ситуацій.

В Нафтогазі запевнили, що на прохання клієнтів, можливості використання особистого кабінету були значно розширені. Зокрема, у процес верифікації додали можливість підтвердження по міжнародному номеру. Також клієнти компанії у своєму кабінеті можуть:

  • контролювати споживання газу – всі дані про спожитий газ та оплати можна переглянути в особистому кабінеті;
  • керувати кількома рахунками – можна вносити дані декількох рахунків, які зареєстровані в нашій компанії;
  • оплачувати за послуги газопостачання онлайн;
  • дізнаватися власний баланс – отримувати інформацію про зміну рахункового балансу;
  • передавати показання.

Відтепер споживачі послуг компанії можуть під час ідентифікації вказувати тип контракту, та вказати, що вони є власниками, співвласниками, родичами або квартирантами.

Як отримати знижку від Нафтогазу

Більшість людей не хоче витрачати зайві кошти на комунальні послуги, особливо під час опалювального сезону, коли фінансове навантаження значно збільшується. Саме тому відповідальним клієнтам Нафтогаз пропонує додаткову знижку на свої послуги.

"Оплачуйте за спожитий газ вчасно. Кожна сплачена вами гривня – це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни", — повідомили в компанії "Нафтогаз України".

Відповідно, українці, в яких укладено договір з компанією, можуть отримати додаткову знижку на газ у розмірі 1% від будь-якої суми в платіжці. Для цього достатньо вчасно платити за блакитне паливо. Відповідно, якщо споживач оплатить рахунок за газ до 15 числа цього місяця то в наступному він може розраховувати на знижку.

Раніше ми писали, як Нафтогаз планує позбавити росіян шалених прибутків, а також як заощадити на вартості розподілу газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.