Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці можуть менше платити за газ: у Нафтогазі звернулися до споживачів

Розповідаємо, як українці можуть зекономити на вартості комунальних послуг, та яку знижку пропонує споживачам Нафтогаз

Фото: Unsplash

Як Нафтогаз мотивує українців вчасно сплачувати послуги

Фото: Unsplash

Питання вартості комунальних послуг хвилює багатьох українців, особливо актуальним воно стає в період опалювального сезону. Ніхто не хоче платити багато, а тому можливість зекономити, хоч і не велику суму, стане у пригоді багатьом українцям. Саме таку додаткову знижку на газ пропонує своїм клієнтам Нафтогаз.

Про це повідомила газопостачальна компанія "Нафтогаз України" на офіційній сторінці в Facebook.

Українські споживачі газу, які уклали договір з Нафтогазом, можуть отримати знижку на блакитне паливо у розмірі 1% від будь-якої суми в платіжці. Для того, щоб отримати дисконт, достатньо вчасно сплачувати рахунки за газ. Знижка застосовується наступного місяця, якщо споживач оплатить рахунок за поточний місяць за допомогою онлайн-сервісу компанії не пізніше 15 числа.

"Оплачуйте за спожитий газ вчасно. Кожна сплачена вами гривня – це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни", — йдеться у повідомленні компанії.

Зараз вартість послуг для клієнтів Нафтогазу складає — 7,96 грн за кубометр. Тобто, згідно з соціальною нормою для сім'ї з трьох людей при використанні тільки плити, за споживання 9,9 кубометра потрібно сплатити — 78,8 грн. В розрахунках не враховується вартість доставки газу, яка відрізняється по регіонах.

Чи будуть підвищувати вартість блакитного палива для українців

"Ми усвідомлюємо, що під час війни й під час цієї зими ми повинні залишити ті ціни на газ, які зараз існують. Щодо наступних періодів, то готуватимемося, пояснюватимемо. Чому держава має доплачувати за газ, який ви споживаєте? Держава має підтримувати найбідніших", – повідомив голова компанії Олексій Чернишов.

Відповідно після опалювального сезону не виключено, що тарифи на газ можуть переглянути. Україна фактично доплачує за кожного українця через регульовану ціну на газ, а це шкодить самій державі. Тим паче зміни пов'язують з очікуваннями від міжнародних партнерів — що Україна проведе низку реформ, які відбудуться і газовій сфері.

Раніше ми писали, чи продовжиться транзит російського газу після закінчення терміну дії чинної угоди, а також чи вистачить Україні газу, аби безперешкодно пройти опалювальний сезон.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.