Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ворог знищує об'єкти теплопостачання: скільки людей живе в холоді через агресію РФ

Зберіть якомога більше ковдр та зимового одягу, який захистить від пониження температури

Колаж: Pro Гроші

Деякі українці залишаються без теплопостачання

Колаж: Pro Гроші

Росія продовжує бити ракетами по енергетичній інфраструктурі України. Через це пошкоджено 592 об’єкти теплопостачання. Однак 316 з них вже відновили.

Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону.

"В Україні пошкоджено 592 об’єкти теплопостачання, а саме: 444 котельні, 13 ТЕЦ, 7 ТЕС та 128 центральних теплових пунктів. Завдяки скоординованим діям на сьогодні вже відновлено 316 таких об’єктів", — йдеться у повідомленні.

Хто зараз із теплом

За оперативною інформацією з областей, загалом в Україні працює близько 99,7% котелень. До опалення підключенні майже 100%:

  • житлових будинків;
  • шкіл;
  • дитячих садків;
  • закладів охорони здоров’я.

Залишаються не підключеними до опалення 225 житлових будинків із майже 72,4 тис. (без урахування Луганської та Херсонської областей).

Як підготуватися до ракетної атаки

Раніше ми писали, що потрібно подбати про підготовку стратегічних запасів. Виділіть частину комори для заповнення питною і технічною водою, продуктами харчування, які довго не псуються.

Друге – подбайте про тепло, оскільки разом зі світлом може зникнути теплопостачання. Зберіть якомога більше ковдр та зимового одягу, який захистить від пониження температури. Зберегти тепло в оселі можна за допомогою профілактичних заходів, наприклад, заклеювання вікон та щілин, через які проникає повітря, зменшення витоку тепла через вентиляцію та вхідні двері.

Чим займаються українці під час відключень електроенергії


Сайт Pro Гроші поспілкувався із читачами, які розповіли нам про свої нові звички та приклади того, як вони проводять час без світла.

Наприклад, одна із читачок зазначила, що тепер у неї випрацювалось правило мити голову щойно є така можливість. Крім того, вона тепер звіряє графіки відключення не лише за своєю адресою, а й адресами закладів, куди вона ходить. Особливо тих, які надають певні послуги.

Хтось під час відключень і відсутності інтернету спілкується з сім'єю, хтось грає й ігри, а хтось навіть накладає шини для іммобілізації на ноги. Читайте історії українців про те, чим вони займаються під час відключень та як змінились їхні звички.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, якою буде цьогорічна новорічна ялинка у Києві. Також ми писали, що Україна у тестовому режимі імпортувала електроенергію з Румунії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.