Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві встановлять ялинку без прикрас та ілюмінації: скільки електроенергії зекономить Україна

Головна ялинка країни у Києві у 2022 році буде максимально економною через війну з Росією

Фото: Folk Ukraine. Колаж:  Pro Гроші

Якою буде новорічна ялинка у Києві

Фото: Folk Ukraine. Колаж: Pro Гроші

У Києві, попри війну та ракетні обстріли, все ж вирішили встановити головну ялинку країни. Відомо, що кошти на ялинку виділить бізнес, а ще вона буде без святкової ілюмінації. Це дозволить зменшити навантаження на мережу і кількість потреб для відключень електроенергії.

Про це розповіли у компанії YASNO.

За даними компанії, новорічна ялинка у Києві, зазвичай, сяє 25 днів, тож енергомережа столиці отримує додаткове навантаження. Лише за один день центральна ялинка споживає 5,96 МВт електроенергії.

Енергетики зазначають, що через такий обсяг споживання електрики на 2% збільшується вже наявний дефіцит електроенергії в Києві. Зазначається, що такий об'єм електроенергії за одну годину споживають 1 192 квартири, або 12 багатоповерхівок.

Якою буде новорічна ялинка у Києві

Керівник компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький у коментарі виданню Вечірній Київ розповів, що цьогоріч на Софійській площі буде штучна ялинка до 10 метрів. Чи не вперше за роки Незалежності столична ялинка буде без святкової ілюмінації. Серед додаткових прикрас планують встановити вертеп і дідух.

Крім того, на першому поверсі Музею історії Києва з'явиться мала копія головної ялинки України. Масові гуляння та концерти у центрі Києва також не передбачені.

Що відбуватиметься в столиці під час блекаутів

За словами мера столиці Віталія Кличка, у місті вже працюють 430 пунктів обігріву, де кияни та гості міста зможуть отримати необхідні послуги – тепло, воду, телекомунікації, інтернет-зв'язок, довідку. Як зазначив очільник міста, наявна кількість пунктів обігріву ще не остаточна — будуть відкриватися нові.

Крім того, усі лікарні, дитячі садки, школи тощо облаштовуються електрогенераторами. Для них забезпечили відповідний запас палива. Кличко запевняє, що комунальний транспорт, швидкі, лікарні будуть працювати.

Тим часом постійні відключення світла у столиці можуть тривати до весни 2023 року. Хоча Кличко й зазначив, що енергетики та столична влада намагаються відновити електропостачання максимально швидко та перейти на чіткі графіки.

"Але маємо бути готові до того, що відключення можуть бути до весни. Це пов'язано також з низькими температурами, у багатьох людей стоять обігрівачі. Люди в холодний час завжди споживають більше електроенергії. Тому йде більше навантаження на енергосистему", – зазначив мер столиці.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, як готувати їсти, якщо у вас електроплита. Також ми писали, як підготуватися до блекауту на випадок повторних ракетних атак.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.