Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ракети дальністю 800 км — Данілов назвав найкраще вирішення енергетичних проблем України

У РНБО розповіли, що може допомогти Україні у розв'язанні енергетичних питань

Фото: Unsplash.com. Колаж: Pro Гроші

Що допоможе Україні подолати енергокризу

Фото: Unsplash.com. Колаж: Pro Гроші

Російські війська у жовтні та листопаді обстрілювали об'єкти критичної інфраструктури України, спровокувавши серйозну кризу в енергетиці. Однак цю проблему можна вирішити постачанням далекобійних ракет від українських союзників.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"Найкраще і найбільш ефективне розв'язання енергетичної проблеми для України – ракети дальністю 800 і більше км, що дозволить значно зекономити на генераторах", – написав Олексій Данілов у своєму Twitter-акаунті.

Що відбувається з українською енергосистемою зараз

23 листопада Росія влаштувала в Україні один із наймасованіших ракетних обстрілів за час війни. Через це вийшла з ладу критична енергетична інфраструктура, відключилися від мережі всі атомні електростанції, більшість тепло- та гідроелектростанцій. Україна на деякий час опинилася без світла, води та зв’язку, а наслідки атаки розгрібають ще тиждень після.

Прогнозується, що росіяни не припинять обстріли українською території допоки не залишать нашу країну в абсолютній темряві. Саме для цього уряд розробляє різні механізми виходу з критичного положення, аби українцям не довелося довгий час жити без важливих ресурсів.

Як підготуватися до ракетної атаки

Звісно, найперше, про що потрібно подбати, це підготовка стратегічних запасів. Виділіть частину комори для заповнення питною і технічною водою, продуктами харчування, які довго не псуються.

Друге – подбайте про тепло, оскільки разом зі світлом може зникнути теплопостачання. Зберіть якомога більше ковдр та зимового одягу, який захистить від пониження температури. Зберегти тепло в оселі можна за допомогою профілактичних заходів, наприклад, заклеювання вікон та щілин, через які проникає повітря, зменшення витоку тепла через вентиляцію та вхідні двері.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, якою буде цьогорічна новорічна ялинка у Києві. Також ми писали, що Україна у тестовому режимі імпортувала електроенергію з Румунії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.