Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вихідні пойдуть у темряві? Яка ситуація зі світлом в Києві 24 грудня

У ДТЕК і Yasno пояснили, що відбувається з електропостачанням у столиці та до чого готуватися киянам

Фото: Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Ситуація зі світлом у Києві досі складна

Фото: Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Станом на ранок 24 грудня, у Києві досі не діють графіки відключення світла та застосовуються екстрені вимкнення електроенергії.

Про це йдеться на сайті ДТЕК Київські електромережі.

"Графіки стабілізаційних відключень, які складені раніше, наразі не діють. Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації", – повідомили у компанії.

Гендиректор YASNO Сергій Коваленко, зі свого боку, повідомив, що загальна ситуація по Києву залишається без змін.

"Правий берег через пошкодження ключових точок не може отримувати значні обсяги потужності. На лівому потужність зростає. Колеги орієнтуються, що навіть іноді у світло-сірих зонах графіку світло не відключатимуть", – зазначив Коваленко.

Водночас, за його словами, зараз в місті не має бути людей, у яких світло не відновилося з моменту останнього обстрілу. Та може бути таке, що під час увімкнення потужності перевантажуються мережі і трапляються аварії.

"Іноді система мережам їх не показує і дізнатися про них вони можуть тільки із заявки від користувачів. До того вважатимуть, що все в порядку. Тому, якщо на ресурсах ДТЕК Київські електромережі є інформація, що у вас світло є, а по факту його немає – повідомте про це колегам у цифрові канали", – закликають киян.

В Києві зупинили рух електротранспорту

Через дефіцит електроенергії ухвалили рішення щодо припинення роботи трамваїв та тролейбусів.

Мер Києва Віталій Кличко ввечері 23 грудня повідомив, що на всіх маршрутах наземного електротранспорту будуть курсувати автобуси.

"Аби забезпечити перевезення киян на маршрутах, де їздили трамваї і тролейбуси, ми випустили 222 автобуси. Це додаткових 38 автобусних маршрутів на заміну тролейбусам. Та 17 – на заміну трамваїв", – заявив мер.

Загалом на 126 автобусних маршрутах міста працюватимуть 440 автобусів. Це – весь рухомий склад автобусів, що є в автопарках Києва.

Також перевезення забезпечують і приватні перевізники – на 98 маршрутах працюють загалом 846 автобусів.

Метрополітен в Києві поки працюватиме без суттєвих змін, тимчасово закриті лише дві станції – "Гідропарк" і "Дніпро".

Раніше ми писали про те, що президент Володимир Зеленський оцінив ймовірність ракетного удару РФ в святкові вихідні. Також ми писали про те, чи буде комендантська година на Новий рік у Києві.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.