Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зеленський оцінив ймовірність ракетного удару РФ в святкові вихідні

Президент констатував, що росіяни зневажають християнські цінності та можуть активізуватися навіть на Різдво

Фото: Володимир Зеленськи/Telegram, Офіс президента. Колаж: Pro Гроші

Зеленський попередив про загрозу обстрілів на свята

Фото: Володимир Зеленськи/Telegram, Офіс президента. Колаж: Pro Гроші

Росіяни можуть завдати чергового ракетного удару по Україні у святкові дні, які наближаються.

Про це під час відеозвернення заявив президент Володимир Зеленський.

Він закликав пам'ятати, хто воює проти нас та не виключив ймовірності обстрілів на Різдво, яке частина українців цьогоріч святкуватимуть 25 грудня.

"У святковий час, який наближається, російські терористи можуть знов активізуватися. Вони зневажають християнські цінності і будь-які цінності взагалі. Тому, будь ласка, зважайте на сигнали повітряної тривоги, допомагайте одне одному і завжди бережіть одне одного", – закликав президент.

Росія вивела у море ракетоносії

Зранку 24 грудня речниця об’єднаного координаційного центру Південь Наталя Гуменюк повідомила, що у Чорному морі вперше за тривалий час з'явилося корабельне угрупування ворога. Там налічується 11 кораблів. Серед них є ракетоносії – два надводних та один підводний. Загальний ракетний залп може складати 20 одиниць.

Гуменюк пояснила, що Росія довго не виводила ракетоносії у море через шторм.

Вона не виключила, що окупанти можуть завдати або масованого, або поодиноких ракетних ударів по Україні напередодні свят. Таким чином ворог хоче психологічно тиснути на українців

"Ми відстежували неодноразово, що такі удари вони завдають напередодні свят", – пояснила речниця ОК Південь.

Тому українців просять не нехтувати сигналами повітряної тривоги, адже загроза нового ракетного обстрілу є цілком реальною.

Обстріл на Різдво цілком ймовірний

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що Росія спробує влаштувати українцям повний блекаут на різдвяно-новорічні свята, тому продовжать обстрілювати енергооб'єкти нашої держави.

За його словами, для росіян важливо, аби в Україні Новий рік і Різдво пройшли у темряві.

"Російські терористи робитимуть усе, аби до Нового року залишити українців без світла. Для них важливо, аби Різдво та Новий рік в Україні пройшли в темряві. Тому маємо готуватися до нових атак", – повідомив глава уряду.

Нагадаємо, Шмигаль раніше пояснював, скільки найдовше може тривати блекаут. Також ми пояснювали, чи витримає Україна нові масовані удари РФ по енергосистемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.