Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи буде комендантська година на Новий рік у Києві – до чого готуватися

Влада столиці оцінила ймовірність скасування обмежень щодо пересування киян у новорічну ніч

Фото: Folk Ukraine. Колаж: Pro Гроші

В Києві у новорічну ніч діятиме комендантська година

Фото: Folk Ukraine. Колаж: Pro Гроші

У новорічну ніч у Києві продовжить діяти режим комендантської години, адже жодних великих святкувань не буде.

Про це заявив заступник київського міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу "Київ".

Киян попередили, що вносити зміни в комендантську годину не планують. Однак біля головної ялинки країни все ж можуть збиратися люди.

"Швидше за все, режим комендантської години буде діяти й на Новий рік. Тому жодних великих святкувань в столиці Нового року та Різдва не буде. Привезти дитину до ялинки, подивитися, дотримуватися правил безпеки – так", – пояснив Бондаренко.

Він додав, що гірлянду на ялинці на Софійській площі точно вмикатимуть на Новий рік та на Різдво. Крім того, гірлянди будуть намагатися вмикати вечорами, "щоб кияни могли відчути елемент свята". Водночас ялинка не буде підсвічуватися під час повітряної тривоги.

Наразі у столиці заборонено пересування людей на вулицях з 23:00 до 5:00. Такі самі обмеження діятимуть і в новорічну ніч.

В Києві засвітили головну ялинку

Традиційно 19 грудня, у День Святого Миколая, у столиці засвітили вогні на головній ялинці країни на Софійській площі.

Попри дискусії, чи варто ставити ялинку в умовах воєнного стану, обстрілів та відключень електроенергії, міська влада вирішила встановлювати новорічне дерево.

"Цього року, звісно, формат святкувань інший. Та і ялинка не така велика й ошатна, як завжди. 12 метрів замість 31-го, як минулого року. І назвали ми її "Ялинкою незламності", – повідомив мер Кличко.

Оздоблена ялинка 1 000 іграшками, а саме кулями синього та жовтого кольорів, а також 500 білими голубами. Верхівку ялинки прикрашає герб України.

Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків, атракціонів на Софійській площі цього року не буде.

Раніше ми писали про те, які правила комендантської години будуть у різних областях. Також ми розповідали, чи може бути блекаут у новорічну ніч і кому треба підготуватись. Крім того, ми писали про скандал довкола інфографіки YASNO щодо встановлення новорічної ялинки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.