Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не світло. Кличко розповів, яку послугу вдалося повернути більшості киян

Мер столиці пояснив, що відбувається у Києві з подачею електропостачання, тепла та води

Фото: Володимир Зеленський/Telegram, Віталій Кличко/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ситуація зі світлом у Києві складна

Фото: Володимир Зеленський/Telegram, Віталій Кличко/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Станом на вечір 23 грудня у столиці залишається складною ситуація з електроенергією, однак теплопостачання вдалося стабілізувати.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко в Telegram.

Він уточнив, що в столиці діють екстрені графіки відключень електрики.

"В першу чергу, електроенергією забезпечують об’єкти критичної інфраструктури, медичні заклади, пологові будинки, воєнні шпиталі", – повідомив мер.

Водночас, водопостачання у столиці наразі відбувається у штатному режимі. Також стабілізували теплопостачання – за винятком випадків, де робота котелень залежить від електроенергії. За словами Кличка, зараз триває робота над тим, щоб залучити генератори та заживити максимальну кількість котелень.

"Комунальники сьогодні – справжні герої. Вони працюють в посиленому режиму, щоб відрегулювати роботу обладнання після відновлення подачі електроенергії, щоб стабілізувати ситуацію в енергосистемі", – додав Кличко.

На скільки годин на добу вмикатимуть світло у Києві

Постійні російські атаки привели українську столицю та Київську область до однієї із найскладніших ситуацій у країні. Тисячі людей цілодобово перебувають без електрики, опалення, а часом і водопостачання.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко прогнозує, що наступні кілька тижнів, а можливо і місяць, у будинках киян електрика буде не більше 4-6 годин. Він також не виключає, що світло даватимуть не більше, ніж раз на добу.

"Продовжуються роботи та відновлення, але, враховуючи характер пошкоджень, я думаю, що киянам слід готуватися до того, що наступні щонайменше 2-3 тижні наявність електрики протягом 4-6 годин у будинку – це гарна новина", – попередив Харченко.

Він додав, що якщо не буде нових обстрілів з боку Росії, то вся країна зможе повернутися до планових відключень. Однак попри це, навіть 10 годин на день з електрикою вже буде добрим результатом.

Раніше ми писали про те, які продукти найнебезпечніші під час відключень світла. Також ми розповідали, чи можуть українці залишитися без світла на різдвяно-новорічні свята.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.