Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Києві зупинили всі трамваї та тролейбуси – що тепер буде з громадським транспортом

Кличко повідомив, що таке рішення міська влада була вимушена ухвалити через значний дефіцит електроенергії

Фото: Київпастранс, Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

В Києві зупиняють роботу трамваїв та тролейбусів

Фото: Київпастранс, Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

У Києві через дефіцит електроенергії ухвалили рішення щодо припинення роботи наземного електротранспорту, а саме трамваїв та тролейбусів.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в Telegram.

На всіх маршрутах наземного електротранспорту будуть курсувати автобуси.

"Аби забезпечити перевезення киян на маршрутах, де їздили трамваї і тролейбуси, ми випустили 222 автобуси. Це додаткових 38 автобусних маршрутів на заміну тролейбусам. Та 17 – на заміну трамваїв", – заявив мер.

Загалом сьогодні на 126 автобусних маршрутах міста працюють 440 автобусів. Це – весь рухомий склад автобусів, що є в автопарках Києва.

Також перевезення забезпечують і приватні перевізники – на 98 маршрутах працюють загалом 846 автобусів.

Як працюватиме метро

Метрополітен в столиці поки працюватиме без суттєвих змін. Наразі відкриті 50 станцій із 52. Дві станції – "Гідропарк" і "Дніпро" – тимчасово закриті.

Крім того, 20 грудня в Києві відкрили станції метро "Хрещатик" та "Майдан Незалежності", що були зачинені від початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

Яка ситуація зі світлом у Києві

Кличко повідомив, що станом на вечір 23 грудня, ситуація з електропостачанням у столиці залишається складною, діють екстрені графіки відключень електрики. В першу чергу, електроенергією забезпечують об’єкти критичної інфраструктури, медичні заклади, пологові будинки та воєнні шпиталі.

Водночас, вдалося забезпечити стабільну роботу водопостачання. Крім того, стабілізували теплопостачання – за винятком випадків, де робота котелень залежить від електроенергії. За словами Кличка, зараз триває робота над тим, щоб залучити генератори та заживити максимальну кількість котелень.

Енергетики прогнозують, що наступні кілька тижнів, а можливо і місяць, у будинках киян електрика буде не більше 4-6 годин. А подача світла може відбуватися лише раз на добу.

Після того, коли постачання електроенергії стабілізують, кияни зможуть розраховувати на графіки відключення світла. Однак при цьому електропостачання буде подаватися не більше, ніж на 10 годин на добу.

Раніше ми писали про те, як працюватиме транспорт під час блекауту. Також ми розповідали, як зміниться вартість проїзду у Києві у разі блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.