Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відновлення енергосистеми України: в Укренерго спрогнозували, в яку суму це обійдеться

Після ракетних обстрілів РФ енергетики докладають зусиль для того, щоб відновити пошкоджені об'єкти

Фото: Укренерго, ДСНС, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Укренерго назвали вартість відновлення енергетики

Фото: Укренерго, ДСНС, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Для того, щоб відремонтувати пошкоджену обстрілами енергетичну інфраструктуру, Укренерго вже залучило понад мільярд доларів від західних партнерів. Однак знадобитися ще кілька сотень мільйонів. Вони потрібні для того, щоб відновити енергосистему повністю.

Про це голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів в інтервʼю Громадському радіо.

Він зауважив, що наразі вже вдалося профінансувати більшу частину потреб Укренерго.

"Думаю, що ще декілька сот мільйонів може знадобитися для того, щоб не тільки відновити об’єкти в тому форматі, у якому вони були, а також відбудовувати їх в більш сучасному форматі", – заявив Кудрицький.

За його словами, ця сума не включає можливих інвестицій, які будуть необхідні після деокупації всіх українських територій, включаючи Крим і Донбас.

"Оцінки наразі дати складно, ми не маємо даних про стан наших об’єктів на тих територіях і, розуміючи, що коли ворог буде відступати з цих територій, можливі пошкодження. Зараз важко спрогнозувати, скільки ще ресурсу знадобиться для того, щоб відновити нормальні схеми електропостачання на деокупованих територіях України, включаючи Крим", – сказав Кудрицький.

Чи готова енергосистема України до нової зими

Міністр енергетики Герман Галущенко раніше розповів, що наразі українська енергетика готова увійти в новий зимовий сезон. Крім того, вона матиме здатність швидко відновлюватися у разі ракетних обстрілів зі сторони РФ.

За його словами, станом на кінець вересня, в Україні вже завершується ремонтна кампанія в енергетиці після завданих пошкоджень минулої зими, тому до початку опалювального сезону енергосистема буде повністю готова для проходження зими. При цьому йдеться як про генерацію, так і про передачу електроенергії.

Міністр також переконаний, що нові удари РФ без сумніву будуть. Однак можливі масштаби таких атак оцінити складно. Так енергетики готують до того, щоб реагувати на можливі обстріли.

Раніше ми писали про те, яким чином Україна буде захищатися від атак на енергосистему. Також нещодавно в Укренерго спрогнозували, кому в Україні найбільше загрожує блекаут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.