Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відключення світла 20 жовтня – в Укренерго попередили, до чого готуватися українцям

Енергетики просять особливої допомоги та закликають заощаджувати електроенергію протягом усього дня

Колаж: Pro Гроші

Українців попередили про відключення світла

Колаж: Pro Гроші

Протягом усього дня 20 жовтня в Україні можливі відключення світла у всіх областях.

Про це попередили в Укренерго.

В компанії зазначили, що з самого ранку і увесь день енергетики потребують особливої допомоги.

"Ми маємо прожити його (день, – ред.) із дуже економним споживанням електроенергії", – наголосили в Укренерго.

Оскільки постійні ракетні обстріли ворога руйнують нашу енергетичну інфраструктуру, енергетикам потрібен час для її відновлення. Водночас, на вулиці стає холодніше і українці споживають ще більше електроенергії.

Де можуть відключати світло

В Укренерго попередили, що сьогодні, з 7:00 до 22:00 по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання. Коли відключать саме вашу вулицю – визначає ваш оператор розподільчих мереж (обленерго).

Обленерго повідомляють споживачів про можливі відключення через свої сайти. Вони можуть це робити у стрічках новин або у спеціально відведеному для цих повідомлень розділі. Також деякі з них роблять це у "особистих кабінетах" споживача або через чат-боти різних месенджерів.

Українцям радять зарядити пауербанки та гаджети і бути готовим до відключень світла.

Що робити, коли зникне світло

Важливо бути готовим завчасно до перебоїв світла і зберігати спокій. Відключення електроенергії в осінньо-зимовий період фактично призведе до того, що у багатоквартирних будинках не працюватиме опалення, зникне гаряча та холодна вода.

Приватному сектору у такому випадку пощастило трохи більше, адже можна придбати генератор. Він дозволить вирішити питання електроенергії в приміщенні.

Генератор на 40-квартирний під'їзд майже неможливо купити. Його вартість близько 700 тисяч гривень. При цьому він споживає близько 4,5 літра дизпалива на годину.

Якщо ж відключення електроенергії лише тимчасове, то варто запастися водою, туристичними примусами (газові пальники та лампи), батарейками та павербанками, теплим одягом, ковдрами та взуттям.

Раніше ми писали про те, як дізнатися графік віялових відключень. Також ми розповідали, що буде з тарифами з 1 листопада.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.