Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нафти стає все менше? Що відбувається з цінами 23 серпня

Розбиралися, що відбувається на світовому ринку "чорного золота" та через які негативні чинники панікують інвестори

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нафта почала дорожчати на світовому ринку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість нафти на світовому ринку почала потроху зростати. Це відбувається через дані експертів щодо зниження запасів "чорного золота" в США.

Про це пише видання enkorr.

Відповідно до звіту експертів, резерви нафти за тиждень, який завершився 18 серпня, скоротились на 2,418 млн барелів. Тижнем раніше запаси також зменшились.

Вартість нафти 23 серпня

За даними аналітиків, вартість нафти на світовому ринку складає:

  • жовтневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures у середу коштують $84,1 за барель, що на $0,07 (0,08%) вище ціни на закритті попередньої сесії. У вівторок ці контракти здешевшали на $0,43 (0,5%), до $84,03 за барель;
  • ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здорожчали на $0,1 (0,13%), до $79,74 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів знизилась на $0,48 (0,6%), до $79,64 за барель.

Що буде із запасами нафти та бензину

Експерти прогнозують, що в середньому резерви нафти в США знизяться на 2,4 млн барелів, бензину – на 500 тис. барелів, водночас запаси дистилятів збільшаться на 200 тис. барелів.

"Тиск на нафтовий ринок чинять сигнали слабкості китайської економіки, а також зростання очікування подальшого посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС), що підтримують долар США. Противагою для цих чинників є скорочення видобутку Саудівською Аравією й Росією", – зазначають аналітики в коментарі The Wall Street Journal.

Що буде з цінами на пальне взимку

Як розповів аналітик Олександр Сіренко в коментарі сайту Pro Гроші, наразі поки досить рано говорити про ціни та попит на пальне взимку. Однак те, що до зими потрібно вже зараз починати готуватися населенню та промисловим споживачам електроенергії – факт.

Експерт говорить, що великого попиту на сировину не буде. Адже для 5 генераторів потрібно пального, як на одну автівку.

Так, минулої зими спочатку, коли люди почали купувати генератори, був попит і на пальне. Всі побігли з каністрами купляти той бензин, аби ним запастися. Але це було один раз. Потім ті каністри лежали у людей досить довго і на заправку ніхто не їздив, – розповідає Олександр Сіренко.

Раніше ми писали про те, чому російська нафта втрачає покупців. Також ми розповідали, яка країна почне отримувати ще більше російської нафти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.