Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В українців проблеми зі світлом? Що відбувається з енергосистемою після нічної атаки

Росіяни намагаються атакувати об'єкти енергетики біля великих міст, адже саме так вони робили і минулого року

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці залишаються зі світлом

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Удар російських окупантів по енергооб'єкту в Одеській області не вплинув на роботу української енергосистеми. Вона працює стабільно навіть не дивлячись на ті пошкодження, що були.

Про це заявив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Наразі наша енергосистема працює стабільно, однак потрібно зберігати інформаційну тишу. Голова правління не уточнював, який саме об'єкт постраждав. Відомо лише те, що він був регіонального значення.

"Це є об'єкт регіонального значення. На стабільність роботи енергосистеми атака, очевидно, не вплине", – розповів спікер.

За його словами, з досвіду минулого року можна зробити висновок, що росіяни намагаються атакувати об'єкти енергетики біля великих міст. Саме тому енергетики приділяють підвищену увагу інфраструктурі, яка розташована у цих регіонах.

Чи відключатимуть світло взимку

Українців постійно попереджують про нову загрозу блекаутів по країні з настанням осінньо-зимового періоду. Наприклад, у розвідці вважають, що росіяни відновлять обстріли критичних об'єктів після суттєвого похолодання, аби завдати максимальної шкоди населенню.

Щодо відключень світла то, як пояснив нещодавно заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков, зараз ситуація в енергосистемі є стабільною, тому усі споживачі можуть без будь-яких обмежень користуватися світлом. Усе зміниться, якщо:

  • російські терористи знову влаштують масові обстріли українських енергооб'єктів;

  • критична інфраструктура отримає пошкодження внаслідок атак;

  • кардинально зміняться погодні умови.

Як довго відновлюватиметься інфраструктура у разі блекауту

За словами гендиректора ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталія Шайди, якщо під час повітряних атак росіяни пошкодять підстанцію Укренерго і Київський регіон відокремиться від єдиної енергосистеми, то зажити знову споживачів вдасться через 1-3 дні. Однак усе залежить від серйозності пошкоджень.

Шайда також зауважив, що критичну інфраструктуру, завдяки генераторам, вдасться відновити приблизно за пів години. Більше про це читайте у нашому матеріалі.

Який регіон енергетики надійно підготували до зими

Ми вже писали, що спеціалісти завершили модернізацію п’яти енергооб'єктів в найбільш енергодефіцитних районах області, а саме:

  • Обухівському;

  • Бучанському;

  • Броварському.

Завдяки цьому вдалося підвищити надійність електроживлення для звичайних жителів та соціально важливих об'єктів в області. Більше про це ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, як ППО захищатимуть енергооб'єкти від обстрілів взимку. Також ми писали, чи однаково українцям вимикатимуть світло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.