Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Нафтогазі назвали терміни, коли в будинках масово включать опалення

Розповідаємо, коли один з найбільших постачальників газу в Україні прогнозує початок опалювального сезону у 2023 році

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Опалювальний сезон вже поруч, в “Нафтогаз” поділились прогнозом

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Цьогоріч повноцінний опалювальний сезон розпочнеться, скоріш за все, наприкінці жовтня або на початку листопада. Традиційно рішення про подачу тепла українцям ухвалюватиме місцева влада, орієнтуючись на поточні погодні умови.

Про це розповів очільник Нафтогазу Олексій Чернишов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Початок опалювального сезону є рішеннями органів місцевого самоврядування, міськвиконкомів... Переважно останніми роками його початок в Україні зсувається ближче до кінця жовтня – початку листопада", – сказав керівник Нафтогазу.

Є й регіональні особливості. Тому ми, як завжди, готові до того, що міста почнуть опалювальний сезон у другій половині жовтня – на початку листопада, повідомив Олексій Чернишов.

Суттєвий вибір газу розпочнеться не раніше 1 листопада, переконані в Нафтогазі". А до цієї дати планують накопичити 16,5 млрд кубометрів палива. За розрахунками уряду, для планового проходження зими, мінімальний обсяг газу має становити 14,7 млрд кубів, а решта — це додаткові обсяги, про всяк випадок.

Чернишов ще додав, що зима цьогоріч, за прогнозами синоптиків, повинна бути помірною, без сильних морозів, але не настільки м'якою, як минулого року.

"Проте ми готуємося до будь-яких температурних показників. Хоча прогнози метеорологів нас тішать", — запевнив очільник Нафтогазу.

Опалювальний сезон у школах

Рішення про те, що настав час увімкнути опалення, ухвалюють органи місцевої влади, з огляду на погодні умови. Традиційно, до теплопостачання під'єднують установи соціальної сфери, а саме школи, дитсадки, медичні установи, заклади культури, об’єкти фізичного виховання та спорту.

Опалювати ці установи розпочинають на основі листів-звернень до місцевої влади. Після цього теплом забезпечують квартири та будинки звичайних громадян. Під час опалювального сезону, згідно з санітарними нормами України, в закладах освіти, аудиторії та кабінети повинні відповідати таким показникам:

  • температура в приміщенні від 17 до 20 градусів тепла;
  • вологість повітря — від 40% до 60%.

Раніше ми писали, коли почнуть підключати до теплопостачання українців, та хто отримає тепло першим. А також розповіли, коли розпочнеться опалювальний сезон у 2023 році, та чи готова Україна до можливої важкої зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.