Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Опалювальний сезон у 2023 році скоро стартує: коли увімкнуть батареї українцям

Коли розпочнеться опалювальний сезон у 2023 році, та чи готова Україна до можливої важкої зими

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вже скоро в Україні почнеться опалювальний сезон

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ближче до середини осені все частіше постає питання про готовність України до опалювального сезону. Враховуючи минулорічну ситуацію з обстрілами об'єктів критичної інфраструктури, українці хочуть знати, коли розпочнеться опалювальний сезон, та чи технічно все готово для його початку.

Детальніше про це розповідає редакція Pro Гроші.

Зазвичай тепло українцям дають 15 жовтня, але залежно від погодних умов цю дату можуть скорегувати. Тому батареї стають теплими, коли середньодобова температура нижче восьми градусів протягом трьох діб.

Рішення про початок опалювального сезону зазвичай ухвалює місцева влада. Вона повинна враховувати погодні умови, технічні вимоги до теплових систем, будівельні стандарти, а також державні санітарні норми та інше. Тому поки що називати точну дату, коли сезон розпочнеться – зарано.

Чи готова Україна до опалювального сезону

На думку міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, до 1 жовтня Україна буде технічно готовою до опалювального сезону 2023-2024 року.

"Більшість підприємств критичної інфраструктури забезпечені резервними джерелами живлення. На підприємствах теплокомуненерго впроваджується високоефективна когенерація, що забезпечує їхню роботу в критичних режимах в разі відключень енергетичної системи", — повідомив міністр.

Також він додав, що сьогодні середній по Україні стан підготовки – 60%. Є чіткий графік, і на 1 жовтня планується 100% готовності по всіх об'єктах.

"Працюємо над забезпеченням резервних потужностей. Під особливим контролем — питання відновлення уражених об'єктів критичної інфраструктури, облаштування захисту від атак дронів та крилатих ракет", — сказав Олександр Кубраков.

Що відбувається з видобутком газу в Україні

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, станом на 22 серпня в підземні сховища закачали вже понад 13 мільярдів кубів блакитного палива. Також він повідомив, що з наближенням зими навантаження на газовидобувні та газорозподільні підприємства буде зростати. Адже використання газу для виробництва електроенергії збільшилося. Однією з причин цього стало ускладнення логістичних маршрутів.

Раніше ми розповіли, чому опалювальний сезон під загрозою, та хто з українців має право на житлову субсидію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.