Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Опалювальний сезон у школах: чи вистачить тепла для дітлахів узимку

Розповіли, від чого залежить старт опалювального сезону в Україні та коли чекати на теплі батареї

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Коли в школах увімкнуть опалення, та від чого це залежить

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Старт опалювального сезону в школах та дитсадках розпочинається раніше ніж в житловому фонді, адже заклади освіти належать до об`єктів соціальної сфери. Для того, щоб у школи дали опалення, їх директори подають відповідні заяви до органів місцевої влади.

Про те, коли тепло з`явиться у школах, розповіла редакція Pro Гроші.

Старт опалювального сезону в Україні залежить від погодних умов. Він може розпочатись, як зазвичай, 15 жовтня, або, якщо дозволяє погода, трохи пізніше. Як правило, тепло починають підключати, коли середньодобова температура повітря не перевищує 8 градусів протягом трьох діб. Остаточне рішення про старт опалювального сезону приймає місцева влада, саме тому у тих чи інших населених пунктах України це може відбуватися у різні дні.

Спершу опалення вмикають у закладах соціальної сфери, до них належать:

  • школи та дитячі садочки;
  • медичні заклади;
  • заклади фізкультури та спорту;
  • заклади культури тощо.

Важливим є те, що до теплопостачання ці заклади підключають на основі листів-звернень до місцевої влади. Після того, коли соціальна сфера буде забезпечена теплом, починають вмикати опалення в оселях громадян.

Згідно з санітарними нормами України, під час опалювального сезону в закладах освіти повинні дотримуватись таких норм: температура повітря в аудиторіях та кабінетах — від 17 до 20 градусів тепла, вологість повітря — від 40% до 60%.

Коли розпочнеться опалювальний сезон у Києві

За словами начальник КМВА Сергія Попка, підготовка міста до опалювального сезону розпочалась ще в вересні. Особливу увагу приділяють закладам соціальної сфери: дитсадкам, школам, соціально-медичним установам, закладам охорони здоров’я та культури.

Також Рада оборони Києва дала розпорядження керівникам теплопостачальних підприємств забезпечити готовність систем соціальних установ до підключення опалення. Однак мер Києва Віталій Кличко попередив про загрозу зриву опалювального сезону. Це пов’язано з боргами держави перед столицею щодо компенсації різниці у тарифах на водопостачання та теплопостачання.

Раніше ми розповіли, як українцям підготуватись до зими та якою має бути комфортна температура у квартирі під час опалювального сезону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.