Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Три атаки за тиждень. В Укренерго пояснили, яка ситуація зі світлом

Енергетикам потрібний додатковий час, щоб відновити стабільне електропостачання

Колаж: Pro Гроші

Ситуація з електропостачанням залишається складною

Колаж: Pro Гроші

Станом на ранок 12 грудня в енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності, складною залишається ситуація в Одеській області.

Про це повідомили в Укренерго.

Так, лише за минулий тиждень енергосистема зазнала три російські атаки – вже восьма масована ракетна атака у понеділок 5 грудня та дві локальні атаки артилерією та безпілотниками на півдні та сході країни у вихідні 10-11 грудня.

"Руйнування, яких завдав ворог енергосистемі, наразі не дозволяють повною мірою використовувати потужності теплових електростанцій, необхідний додатковий час для відновлення їх роботи", – пояснили в Укренерго.

Яка ситуація зі світлом

В Одеській області відновлення живлення споживачів триває, але ситуація там складна.

Крім того, роботи з усунення наслідків російських атак тривають довше через складність пошкоджень та погану погоду (поривчастий вітер з мокрим снігом).

Наразі для забезпечення балансу в енергосистемі до кожного обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. Для дотримання лімітів діють обмеження споживання. При перевищенні доведених лімітів застосовуються аварійні відключення.

Деталі щодо обмежень споживання та аварійних відключень можна дізнатися у повідомленнях обленерго.

Відключень світла може побільшати

У ДТЕК пояснили, що відновлювати об'єкти енергетичної інфраструктури після кожного нового обстрілу буде все важче.

"Все те, що ми не можемо якось приварити та зліпити, буде простоювати. Дефіцит потужності в енергосистемі буде збільшуватись. Якщо попит на електроенергію не зменшиться, єдиний шлях збалансування енергосистеми – збільшення періодів відключень", – переконаний гендиректор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв

Він пояснив, що відновлювати зруйновані об'єкти енергетикам буде складніше, адже все впирається у наявність запасних запчастин та обладнання.

"Наші резерви практично вичерпані. Намагаємось придбати й залучити нове обладнання якомога скоріше. Але постає питання грошей і часу", – додав Салєєв.

Раніше ми писали про те, чи буде нова хвиля біженців з України через відключення світла. Також ми розповідали, що світло вже вимикають за новими графіками.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.