Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Прогноз невтішний? В Укренерго пояснили, до чого готуватися українцям на вихідних

Енергетики прогнозують, що найближчим часом ситуація зі світлом буде не такою, як раніше

Колаж: Pro Гроші

Ситуація зі світлом на вихідних не покращиться

Колаж: Pro Гроші

Українцям не слід очікувати, що на вихідних, 10-11 грудня, ситуація з електропостачанням поліпшиться.

Про це повідомили в Укренерго.

Станом на ранок 9 грудня ситуація в енергосистемі залишається складною. Зберігається значний дефіцит потужності через суттєві пошкодження об’єктів генерації й енергетичної інфраструктури. Зокрема, частково пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції, а окупована Запорізька АЕС не видає електроенергію в мережу.

Погодні умови, а саме обмерзання проводів та дощ зі снігом, негативно впливають на стан високовольтних та розподільчих мереж та ускладнюють ремонтні роботи.

Крім того, російські війська майже щодня обстрілюють енергетичну інфраструктуру на Донеччині, Харківщині та Херсонщині. Там ситуація залишається найскладнішою.

"На жаль, в таких умовах ми не можемо прогнозувати суттєвого поліпшення ситуації на вихідні дні, коли споживання традиційно знижується. Але ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб якомога швидше регіони могли повернутися до планових графіків обмежень", – зазначили в Укренерго.

Яка ситуація з електрикою 9 грудня

Енергетики повідомляють, що резервними схемами вдалося заживити споживачів Одещини, але в південних областях все ще значні обмеження споживання через суттєвий обсяг пошкоджень в мережі.

Непроста ситуація і на Київщині, де зазнали ушкоджень об’єкти генерації. В результаті в регіоні значний дефіцит, особливо на лівобережжі. Наразі тривають масштабні відновлювальні роботи.

На 9 грудня всім обленерго були доведені ліміти споживання електроенергії. Проте в кількох областях ці ліміти перевищили, через що там застосували режим аварійних відключень. Для отримання точної інформації по окремому регіону необхідно стежити за повідомленнями обленерго.

Раніше ми повідомляли, що 9 грудня екстрені відключення електроенергії застосовані у Києві, Київській, Одеській, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні.

Також ми повідомляли, коли Україна зможе отримати перші трансформатори.

Більше про ситуацію з відключеннями світла читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.