Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Масова міграція з України – чи це можливо та до чого готуватися цієї зими

У МЗС пояснили, чи буде нова хвиля біженців з України через відключення світла

Колаж: Pro Гроші

Кулеба спрогнозував, чи буде нова хвиля біженців

Колаж: Pro Гроші

У Міністерстві закордонних справ України не очікують масової хвилі біженців протягом цієї зими на фоні проблем з електроенергією.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому каналу ARD.

Водночас він вважає реалістичним сценарієм повний блекаут в Україні. Він пояснив, що атаки Росії на об'єкти критичної інфраструктури в зимовий період створюють величезні проблеми для уряду та для українців.

"Щоб впоратися з цим, Україні потрібна невоєнна допомога, особливо генератори та трансформатори", – сказав Кулеба.

Відповідаючи на запитання журналістів, він заявив, що його також торкнулися перебої з електрикою та опаленням. У його квартирі понад 30 годин не було ні електрики, ні води.

Глава української дипломатії заявив, що не виключає ймовірності повного вимкнення електроенергії в Україні. Однак він не очікує, що українці масово покинуть країну через нестабільну ситуацію взимку.

Кулеба заявив, що швидше за все українці будуть виїжджати на зиму у сільські регіони, "де є можливість опалювати будинок дровами".

Кличко прогнозує "апокаліпсис" в Києві

Мер столиці Віталій Кличко не виключає можливості проведення евакуації з міста. Водночас він запевняє, що зараз такої потреби поки немає.

Кличко попередив, що для української столиці цієї зими можливий сценарій "апокаліпсису", якщо російські авіаудари по інфраструктурі продовжаться. Тому він закликав киян бути готовими до евакуації.

"Київ може втратити електроенергію, воду, тепло. Може статися апокаліпсис, як у голлівудських фільмах, коли через низьку температуру неможливо жити в будинках", – заявив мер Києва.

Мер столиці назвав одним із можливих сценаріїв, за яким місто може залишитися без центрального опалення до весни. Така ймовірність існує, коли температура почне опускатися до -15 градусів морозу.

Водночас він додав, що зараз роблять усе можливе, щоб цього не сталося. У столиці розгортають Пункти Незламності. Але їх все ще не вистачає, щоб прийняти всіх 3,6 мільйона жителів міста у разі повних відключень.

Раніше у ДТЕК пояснили, до чого готуватися українцям цієї зими. Також ми розповідали, чому значна кількість біженців не хоче повертатися додому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.