Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світло вже вимикають за новими графіками: де найбільш критична ситуація

Найменш контрольованою залишається стан мережі в Одеській області

Фото: Укренерго. Колаж: Pro Гроші

В Україні досі є необхідність екстренно вимикати електроенергію

Фото: Укренерго. Колаж: Pro Гроші

11 грудня в Україні продовжують діяти екстрені відключення електроенергії у деяких областях. Зокрема вдатися до обмежень поза графіками є необхідність у Дніпропетровській, Київській та Одеській областях. При цьому в останньому регіоні залишається найбільш критична ситуація.

Деталі повідомила пресслужба Укренерго.

У столиці України наразі діють оновлені графіки стабілізаційних відключень. Енергетики обіцяють, що світло подаватиметься до квартир протягом чотирьох-шести годин на добу. Проте відключати електроенергію будуть дев’ять-дванадцять годин. Серед нововведень – колірна структура. Залежно від насиченості сірого можна визначити, як вимикатимуть світло за конкретною адресою.

Якщо ваш будинок перебуває у сірій зоні (не білій чи світло-сірій), це означає, що обмеження здійснюватимуть лише за потреби. Фахівцям знадобилося 5 днів, щоб стабілізувати енергосистему після останнього масованого ракетного обстрілу України 5 грудня.

Що відбувається в Одесі

Станом на 11 грудня у місті та області діють екстрені вимкнення живлення. За інформацією мера Одеси Геннадія Труханова, ситуація залишається важкою, але контрольованою завдяки роботі відповідних служб.

"Спеціалісти ДТЕК працюють, аби в усі домівки якомога скоріше повернулося світло. Водопостачання та водовідведення є, 11 районних та більшість малих котелень працюють. Нагадую, що завжди можна звернутися до розгорнутих у місті Пунктів Незламності, де є змога зігрітися, підзарядити гаджети або випити гарячого чаю чи кави", – уточнив міський голова.

Під час офіційного вечірнього відеозвернення президент України Володимир Зеленський заявив, що в Одеській області залишаються без електроенергії більше півтора мільйона людей. Вночі 10 грудня російські окупанти випустили 15 іранських ударних дронів, 10 із яких знешкодили українські захисники.

Але частина влучила по критичній інфраструктурі, на відновлення якої знадобиться набагато більше часу, ніж після попередніх атак. Як уточнили в Департаменті систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОДА, "мова йде не про дні, а про тижні чи навіть, не виключено, два-три місяці".

Україна отримає критично необхідне обладнання

В Укренерго повідомили, що незабаром вдасться купити обладнання, яке критично важливе для ремонту мережевої інфраструктури. Це можливо завдяки рішенню уряду про надання державних гарантій за кредитом на суму 300 мільйонів євро.

Також невдовзі будуть підписані Договір гарантії між Україною та ЄБРР й Кредитна угода між Укренерго та ЄБРР. Завдяки цій допомозі кошти спрямуються на відновлення пошкодженого обладнання та підтримку стабільності енергосистеми.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як працюватиме Укрзалізниця у разі блекауту. Також ми повідомляли, що ДТЕК роз'яснив, як в Україні відключають електроенергію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.