Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям показали підстанцію Укренерго, яку росіяни атакували 24 рази (відео)

Під час масованих обстрілів росіяни пошкодили або зруйнували 30% енергетичної інфраструктури

Фото: Скріншоти. Колаж: Pro Гроші

В Укренерго показали наслідки ракетних обстрілів по одній із підстанцій

Фото: Скріншоти. Колаж: Pro Гроші

Росіяни під час масованих ракетних ударів по Україні понад 20 разів обстріляли одну із підстанцій, яка забезпечує світлом 6 млн людей у кількох містах в центрі країни.

Наслідки російських прильотів показали в Укренерго.

Зазначається, що цю підстанцію з жовтня 2022 року російська армія обстріляла 24 рази.

"Сюди прилетіло 9 ракет, фактично всі відомі номенклатури, які є у країни-агресорки. Також було зафіксовано 14 прильотів дронів-камікадзе'', – розповів член правління Укренерго Олексій Брехт.

За його словами, з 10 жовтня росіяни пошкодили або зруйнували 30% енергетичної інфраструктури України.

"За 4,5 місяця 255 ракет та дронів влучили по об'єктах енергетичної інфраструктури. З них 214 – по об’єктах високовольтної мережі Укренерго, – зазначив він.

На відновлення усіх пошкоджень піде кілька років. Тим часом енергетики знімають зі зруйнованих об'єктів усе вціліле обладнання, щоби потім використати його під час планових ремонтів. А вцілілі трансформатори використовують як донорів для робочих.

Постійні атаки ускладнюють процес ремонту пошкоджених об'єктів. Працівники підстанції розповідають, що постійно ховаються в укриттях, адже перебувають ''під ворожим прицілом''.

План Москви

У грудні 2022 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Росії не вдалося занурити нашу країну у темряву. За його словами, у Кремлі сподівалися, що після масованих ракетних обстрілів українці залишаться без світла та тепла.

"Понад тисяча ракет і дронів не змогли зруйнувати нашу енергосистему", — розповів він.

Як ситуація зі світлом в Україні зараз

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, Україна станом на зараз перемогла Росію в енергетичній битві, але певні ризики для енергосистеми ще залишаються.

"Сьогодні ми маємо профіцит в енергосистемі. Це дає нам відчуття, що ми справді виграли цю енергетичну битву", – сказав він.

Також міністр повідомив, що до наступного опалювального сезону енергетики планують децентралізувати генерацію та передачу електрики в країні, що зробить енергосистему стійкішою до можливих ракетних обстрілів з боку РФ.

Раніше ми розповідали, коли українцям почнуть видавати компенсацію за зруйноване росіянами житло. Також ми писали, коли та чому може здорожчати комуналка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.