Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

РФ випустила тисячу ракет і дронів. Шмигаль пояснив, що буде з електрикою

Прем'єр-міністр повідомив, коли українці зможуть відчути відновлення енергосистеми

Колаж: Pro Гроші

Шмигаль пояснив, що буде з відновленням світла

Колаж: Pro Гроші

Партнери України вже почали направляти запчастини для відновлення енергетичної інфраструктури після російських обстрілів. Невдовзі українці відчують на собі, що ситуація зі світлом покращується.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

Він констатував, що Росія не змогла занурити Україну в блекаут. У Москві розраховували, що наслідком обстрілів буде повне відключення світла та тепла.

"Вісім ракетних ударів, понад тисяча ракет і дронів за півтора місяця не змогли зруйнувати нашу енергосистему", – розповів Шмигаль.

Він додав, що Україна почала отримувати підтримку від міжнародних партнерів. Прем'єр-міністр повідомив, що в країну направляється "маса запчастин", а тому невдовзі почнеться відновлення української енергетичної інфраструктури.

Шмигаль також розповів, що в Україні створили паралельну незалежну інфраструктуру виробництва електроенергії через генератори.

"Українці надзвичайно швидко і з дуже високою інтенсивністю адаптуються і мобілізуються, тому нас їм не зламати. Ми точно пройдемо цю зиму", – запевнив очільник уряду.

Коли Україна зможе отримати перші трансформатори

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко пояснив, що труднощі є не лише у пошуку трансформаторів, але і в тому, як їх доставити в Україну. Вага цих агрегатів сягає 250 тонн, а у світі більше не існує літака, який міг би доставити такий величезний вантаж. Адже "Мрія" була знищена в Київській області під час вторгнення військ РФ.

"Тому доведеться везти кораблями. А це ще 5-6 тижнів на дорогу", – пояснив експерт.

За його словами, перші трансформатори доїдуть до України у березні-квітні.

Крім того, у ДТЕК повідомили, що шукають необхідне обладнання в країнах ЄС. Після цього Україна зможе якнайшвидше відновити зруйновану Росією енергетичну інфраструктуру.

Генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв розповів, що деяке обладнання уже поставили до України.

"У нас є переважно контракти з європейськими компаніями. Це, наприклад, ABB, Siemens. Пріоритет – обладнання, яке може бути швидко доставлене", — повідомив він.

Раніше ми писали про те, як довго відключатимуть світло через російські ракетні обстріли та дефіцит електроенергії. Також у ДТЕК пояснили, до якої ситуації зі світлом готуватися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.