Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці знову без світла? У яких регіонах не буде електроенергії 14 березня

За командою Укренерго були застосовані стабілізаційні відключення згідно з графіками

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці залишаться без світла

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

У Київській області та столиці частково застосовані стабілізаційні відключення світла у вівторок, 14 березня.

Про це пише ДТЕК.

У частині Голосіївського, Святошинського, Шевченківського та Солом'янського районів Києва будуть відключення згідно стабілізаційних графіків. Також стабілізаційні графіки були застосовані у частині Бучанського, Обухівського та Фастівського районів Київської області.

"Через пошкодження обладнання енергооб’єкти не можуть передавати енергію для всіх жителів цих районів. Тому за командою Укренерго були застосовані стабілізаційні відключення згідно з графіками", – йдеться у повідомленні.

Обстріл 9 березня

Раніше ми вже розповідали, що у четвер з самої ночі на території України лунала повітряна тривога. На жаль, були влучання снарядів в об’єкти критичної та енергетичної інфраструктури. В деяких областях навіть ввели екстрені відключення світла.

Наприклад, було влучання у двох районах Києва – Голосіївському та Святошинському. За уточненням мера столиці Віталія Кличка, уламками поранено двох людей, яких одразу госпіталізували.

В Голосіївському районі снаряд прилетів по об’єкту інфраструктури, внаслідок чого довелося ввести екстрені відключення світла. Водопостачання працює у штатному режимі.

Також в Одеській області ракети пошкодили житлові будинки, але постраждалих серед містян немає. Також були частково зруйновані лінії електропередач та електроопори. Екстрені відключення світла торкнулися лише обласного центру.

Саме тому на території столиці та її області українцям можуть частково відключати світло. Якщо вам цікаво дізнатися більше про наслідки "прильотів", читайте наш матеріал за посиланням.

Чому платіжки ростуть попри відключення світла?

Як ми раніше писали, все через підвищене споживання, або відкладене. Коли дають світло, українці одразу починають вмикати всі побутові прилади в домі.

Звідси виникає різкий стрибок споживання, який компенсує той час, коли електроенергії не було. Так економія під час відключення зводиться нанівець чи навіть перевищує стандартні обсяги, тож і показники лічильника стають більшими.

Інформуючи обленерго про фактичний обсяг спожитої електроенергії, у вас ніколи не виникатиме проблем з невідповідністю показників до вказаної суми. У протилежному випадку обсяг, який спожив клієнт, визначають за середньодобовим споживанням. Тому сума у рахунку може вищою, ніж зазвичай.

Раніше ми писали про те, що Шмигаль розповів, чому Росія більше не загрожує українській енергосистемі. Також сайт Pro Гроші розповідав, чому Україна хоче відмовитися від газу з-за кордону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.